И в последния ден на 2019 г. премиерът Бойко Борисов се качи на джипа си, за да направи инспекция на пътя от АМ "Тракия" към Поморие и Слънчев бряг.

Както той самият призна на последното правителствено заседание, когато слушаше отчета на министрите си, обиколките от страната и инспекциите по строежите и особено на пътища и магистрали му действа като психотерапия, тъй като може да се гордее с българските строители.

31 декември е един хубав работен ден, отбеляза Борисов, който беше посрещнат с гайди, суровачки и питка от местните жители.

Премиерът подчерта, че работата върви с пълна пара. По негови думи се очаква проектът да приключи през месец май.

За новия сезон обходът на град Поморие трябва да е готов, така трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях, прогнозира той.

Борисов пак на джипа - инспектира АМ "Хемус" и обещава глоби

Борисов пак на джипа - инспектира АМ "Хемус" и обещава глоби

"Ще има глоби, ако още веднъж ме скарате с еколозите", закани се премиерът на строителите

Министър-председателят подчерта, че всичко това е възможно, благодарение на добрата работа на държавата, чийто Брутен вътрешен продукт към момента е 120 милиарда лева.

Гоним 130 милиарда БВП, затова правим и 4-лентови магистрални пътища, похвали се той.

Борисов изрази задоволство, че времето позволява да се напредне в строежите на магистрали и пътища. Той все пак отбеляза, че преди години на 31 декември е имало два метра сняг, а в момента е страшна суша. По тази причина Борисов изрази надежда, че скоро ще падне сняг, за да могат да се справят и със ситуацията в Перник.

Относно положението в Ботевград, където вчера стана ясно, че също има риск от водна криза, премиерът посочи, че след няколко дни ще се срещне с кмета на града и при нужда също ще им бъде оказана помощ.

Борисов подкара джипа да показва България на Горанов

Борисов подкара джипа да показва България на Горанов

Лично и на място се запозна с проекта за модернизация на на стадиона в Кърджали

Запитан за критиките от страна на Корнелия Нинова за провал в политиката за околна среда и водите, премиерът настоя да не се задават въпроси, които развалят настроението. По негови думи при управлението на БСП на морето е нямало нито една пречиствателна станция, а когато хората са излизали от морето с разстройство.

"Това им е работата - да критикуват, нашата работа е да строим. И е видимо - каквото сме обещали сме изпълнили", затвори темата за социалистите той.

Премиерът коментира и пожара в психодиспансера в София. Според него пожарникарите са реагирали отлично, тъй като били професионалисти. Затова всяка година им вдигаме заплатите с по 10%, изтъкна той.

Премиерът посети и Камено, за да инспектира площада и обходния път за града.

Площадът беше изцяло обновен с отпуснатите от правителството 1,2 млн. лв. през настоящата година. Със средствата беше изградена и нова инфраструктура на централния парк. Направена е реконструкция на подпорни стени, настилки и алейна мрежа, преобразени са изцяло зелените площи, поставени са нови пейки и други удобства за жителите на общината.

Отпуснали сме близо 2 млн. лв., за да махнете камионите от центъра на града, до два месеца ще направим обхода, обеща министър-председателят.

По-късно през деня Борисов посети и реновираната и разширена спортна зала "Аетос" в Айтос. Залата е построена в началото на 70-те години и досега не е ремонтирана основно. За целта Министерският съвет  отпусна близо 1,5 млн. лв., с които съоръжението беше разширено с 350 места, бе построена и нова зала за борба.

Обиколката на Борисов продължи и в Руен. Там той изтъкна, че се работи усилено по множество инфраструктурни обекти в страната, като специално акцентира върху АМ "Хемус" и АМ "Струма". "Хемус е жизненоважен. Обещавам и ще го правим!", категоричен беше премиерът.