Премиерът Бойко Борисов се похвали с потвърждането на дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България от международната рейтингова агенция Standard & Poor's.

"Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП", увери премиерът в профила си във "Фейсбук".

S&P потвърди кредитния рейтинг на България, със стабилна прогноза

S&P потвърди кредитния рейтинг на България, със стабилна прогноза

Дългосрочният и краткосрочният рейтинг на България е 'BBB/A-2'...

Той изтъква още, че от Standard & Poor's отчитали, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година.

"Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм ERM-II. Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години", пише още премиерът и допълва, че заедно с доклада на Moody's oтпреди близо 2 месеца, това била поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната ни, което показвало, че мерките предприети от правителството, били в правилна посока и давали резултати.

"Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят", твърди още Борисов.

Борисов се хвали с повишения кредитен рейтинг, бил голям удар по опонентите му

Борисов се хвали с повишения кредитен рейтинг, бил голям удар по опонентите му

"България пак е по-добра"