Шега. Така Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, определи заявлението на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов от съботния ден пред партийния актив в Бургас, че ГЕРБ са били готови да "дадат" трима народни представители, които да гласуват "за" проектокабинета на "Продължаваме промяната", които в крайна сметка не го подложиха на гласуване в пленарна зала.

"Като шега бих определила думите на господин Борисов. Както и шегата за трамвая в Банкя (докъдето няма трамвайна линия - бел.ред.) и други неща, които вчера на срещата с нашите симпатизанти бяха теми", каза Атанасова.

Нямало е и такова обсъждане, отсече тя, подчертавайки - единственият шанс за спасение на България били бързо осъществени предсрочни избори.

Петков: Въпросът е кой иска да бъде в следващото управление и кого бихме допуснали

Петков: Въпросът е кой иска да бъде в следващото управление и кого бихме допуснали

Надява се в следващия парламент с коалиционните си партньори да съберат 140 депутати

"Няма как да подкрепим кабинет, в който ни се предлага подмяна. Това вчера беше шега, на която мигновено реагираха всички лидери на партии, може би г-н Борисов това целеше. Веднъж в седмицата говори пред наши симпатизанти и членове, а лидерите на партии започват да пишат постове във "Фейсбук". Стигна се и до комичната ситуация, в която г-жа Корнелия Нинова се връща години назад през 2017, когато й беше предложен пост на председател на Народното събрание", доуточни правното острие на ГЕРБ.

Атанасова опроверга и думите на премиера Петков, че депутатите от ГЕРБ се страхуват, а да отидеш на среща с Бойко Борисов било "все едно да отидеш при някой от Сицилия".

"Нашата парламентарна група ежеседмично има среща с нашия лидер, защото през последните няколко месеца има твърде много събития и решения, които трябва да вземаме", конкретизира тя. И посочи - лично се срещала с Бойко Борисов или с членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.