За пореден път правителството казва на нас, но и на хората - "парламентът е нищо, аз решавам, аз назначавам.". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на НС по повод назначаването на Деница Сачева за нов социален министър.

Според нея премиерът Бойко Борисов унижава парламента и нарушава Конституцията. По думите на Нинова нямало никакви мотиви за смяната на социалния министър Бисер Петков с Деница Сачева. 

БСП и „Атака“ се безпокоят от джендър идеологията на Деница Сачева
Обновена

БСП и „Атака“ се безпокоят от джендър идеологията на Деница Сачева

Оставката на Бисер Петков - симптом за блокаж на управленски системи, според БСП

Соцводачката настоя да се представят мотивите за оставката на Бисер Петков и да отговорят министър по министър.

Червените продължиха с критиките за назначаването на новия социален министър. Половината Министерски съвет беше сменен за 3 години поради съмнения за корупция - това е некадърност и нестабилност на управляващите. "Вие сменяте министрите като носни кърпички", нападна Нинова управляващите. 

Валери Симеонов не разбира министър или папа избират в НС

Валери Симеонов не разбира министър или папа избират в НС

НС казва кой може да бъде министър и кой не може

От БСП отправиха редица въпроси към управляващите: ще има ли преизчисляване на пенсиите, ще се направи ли минималната пенсия 300 лева, ще се променят ли социалните осигуровки. Нинова иска и отговор на въпроса записано ли е в програмата на ГЕРБ ще въведе ли джендър идеологията или ще се подменя историята на страната ни в учебниците.

За нас поредната кадрова промяна не решава нито един проблем за системите, които са в колапс. Смяната на социалните министри се прави с цел, която да доизкара мандата на правителството. Тази промяна е несигурна, предизвиква колапс на цели системи и агония на българския народ, почерта Нинова.