Бившият премиер, а понастоящем лидер на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов умува и търси коя политическа партия и кои лидери от некоалицията са предлагали на президента Румен Радев да участва в сглобката.

"Аз съм лидер на ГЕРБ, питайте ме за ГЕРБ. Винаги съм ползвал алегории, когато съм говорил за пътя на Копринката и никой не се разпозна тогава, и нито една медия не прояви интерес. Не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии и президента", коментира Борисов пред журналисти в кулоарите на Партийния дом. Припомняме, че април месец 2023 г. лично Бойко Борисов заяви, че е готов да покани служебни министри на Румен Радев в правителството само и само да има съгласие и кабинет, и съответно бюджет, на което предложение му отговориха официално с позиция от президентството.

Според него по много по-интересен начин е как са се правели служебните правителства на Румен Радев досега.

Румен Радев чува хор на страха заради нова политическа партия

Румен Радев чува хор на страха заради нова политическа партия

Отказа да коментира г-н "Магнитски"

Борисов заяви, че за импийчмът спрямо Румен Радев е абсурдно да се говори. За тези 3 години хаос имало абсолютна безпътица в България и лепенето на етикети довело до смразяване на хората. В момента България няма лидер, без да му е залепен, дали заслужен, или не, етикет, посочи Бойко Борисов.

Винаги е прозирало по време на избори зад кого стои президентът Румен Радев. Когато Кирил Петков и Асен Василев са били на един плакат с президента, трудно е да се скрие дали прозирала подкрепата им за държавния глава, напомни Борисов президентските избори преди няколко години и подкрепата на ПП за Румен Радев.

Запитан защо председателят на парламентарната група на ДПС Пеевски води война срещу президента, Борисов заяви, че това си е тяхно право на парламентарната група на ДПС.

"Те бяха близки с президента Радев, може би при подкрепата знаят повече неща и те ще ги кажат, като ги питате", каза той. Борисов смята, че е нарушение на Конституцията и политически некоректно, ако държавният глава се опита да направи партия, докато е президент на България.

"Аз съм бил каратист толкова години, само юмруци съм гледал, даже не само юмруци, а и крака. Много е неприятно да те забрадят по главата", пошегува се Борисов запитан за юмрука на Румен Радев по време на протестите през лятото на 2020 година.

Зарков и Кутев утвърждават президента като бариерата между Пеевски и властта

Зарков и Кутев утвърждават президента като бариерата между Пеевски и властта

Но Румен Радев нямал нужда от говорители

Борисов коментира и обвинението на Нинова и от страна на БСП, че се е скрил като крайно несериозно и почти по инерция, тъй като на "госпожа Нинова, един ден като не ме види, започвам да й липсвам - все едно жмичка играем по коридорите". Борисов няма от кого да се крие, но не вижда смисъл, "с достолепието на годините си и кариерата", да коментира изказване на някого в България. "Вижда ми се крайно несериозно", коментира Борисов с аналогия на репликата на Делян Пеевски за "кученцата и бау-бау".

Той не можел да разбере и кога госпожа Нинова е доволна от президента Радев и кога не е. 

Борисов призова всички партии да бъдат внимателни с лепенето на етикети.

Той знае и доста по конструирането на служебните кабинети, но в сглобката има колеги, които са участвали във всички разговори и са наясно как са правени служебните правителства. Има доказана корупция, включително и в спортното министерство, където ГЕРБ нямаме нито един заместник-министър, посочи Борисов.

По думите му 3 години държавният глава еднолично и заедно с колегите от ПП назначи ръководителите и зам.-ръководителите във всички служби, включително и в МВР.

Маринов: Импийчмънт ще бъде огромна услуга за президента

Маринов: Импийчмънт ще бъде огромна услуга за президента

Румен Радев е истинският евроатлантик в България