В момента премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел работят по анализа, никой не им се меси и когато дойдат да се отчетат за това, за което са се разбрали, тогава ще говори.

Между 10 и 15 дни трябва да се случи срещата на партиите с Денков и Габриел за отчета и анализа на правителството преди предстоящата ротация в кабинета през март месец. Това заяви депутатът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

В политиката се вижда, когато е крайно раздробена. Дори и в Европа политическата класа, има по 4-5 партии в коалиции, които са различни и са се били помежду си на избори, даде пример Бойко Борисов. ГЕРБ нито за миг не се харесват с ПП-ДБ и ДПС, но това е единственото, което можело да се направи и това е без алтернатива, посочи Борисов.

Борисов търси кои партии са предлагали на Радев да участва в сглобката

Борисов търси кои партии са предлагали на Радев да участва в сглобката

Навсякъде имало корупция, твърди лидерът на ГЕРБ

Борисов заяви, че няма договорка за службите. Към настоящия момент е, че се искат политически назначения в службите, но това е грешно, разкритикува лидерът на ГЕРБ. "Това, което аз знам е, че Пламен Узунов с една торбичка, след среща с митниците, Делян Добрев го беше видял, но дотам стигна всичко", коментира той, напомняйки обвиненията за корупция спрямо бившия секретар на президента.

В отговор на въпрос на News.bg, Борисов заяви, че няма договорка и за регулаторите, като всичко е било на договорката отпреди дни.

Запитан защо председателят на парламентарната група на ДПС Пеевски води война срещу президента, Борисов заяви, че това си е тяхно право на парламентарната група на ДПС.

Той смята, че е единственият, който брани службите в България и няма отношение по назначенията в тях. Много е важно, когато има разделение на властите, да се работи по уважението между институциите, зачитане на мнението им и когато посяваш ветрове, се жънат бури, изтъкна Бойко Борисов. И напомни, че пред очите на медиите се провело изслушване, дебати и гласуване на конституционните съдии.

Делян Пеевски за Радев: Само гост на клетвата в КС, но наказание за България

Делян Пеевски за Радев: Само гост на клетвата в КС, но наказание за България

Председателят на ДПС не смята, че трябва да е разпитван