До дни ще се знае кой министър остава на поста си след ротацията. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в отговор на журналистически въпрос в Брюксел. Там се провежда заседанието на министрите на външните работи на ЕС.

По думите й оценката на работата на всеки един от министрите е на финален етап. Тя подчерта, че анализът показва до каква степен са изпълнени задачите, къде има забавящи се неща, но те са наистина, става въпрос за много бързо наваксване, къде има нужда да се покаже дали това ще бъде изпълнено в сроковете, в които са ги заложили.

"След това с академик Денков ще седнем и поговорим и разбира се, този анализ ще бъде свързан вече и с министерствата, и с министрите, които носят отговорността за изпълнението на програмата", допълни Мария.

Припомняме, че преди седмица Мария Габриел очерта 3 фактора, по които ще оценява министрите и евентуалните техни заместници през предстоящата ротация на кабинета през месец март.

На първо място - как въпросният шеф на ведомство си е свършил работата.

Но и още: "Важно е и как обществото е усетило работата му. И много важни са и добрите отношения с парламентарните групи, подкрепящи правителството", каза Мария Габриел.

Габриел с 3 критерия дали да остави някой министър на поста

Габриел с 3 критерия дали да остави някой министър на поста

"Екип България" събира бъдещият премиер