"Лукойл" пак нажежи отношенията между ГЕРБ и ПП/ДБ.

Вчера е имало среща между първите две партии и Делян Пеевски и Йордан Цонев за прекратяване концесията на компанията на пристанище "Росенец". Това стана ясно от сутрешния коментар на Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Колегите трябва да поработят малко по некоалиционната култура, посъветва той мандатоносителите. Вчера ГЕРБ, ДБ и ДПС искали държавата да поеме целия контрол. От ПП се съпротивлявали. Поискали време да помислят.

Днес всички участници в разговорите трябвало да внесат съответното предложение в деловодството на парламента. Но Кирил Петков днес избързал да направи изявление по темата.

Млади са, учат се, ще се научат на некоалиционна култура, заяви лидерът на ГЕРБ.

ПП/ДБ искат да прекратят концесията на Росенец

ПП/ДБ искат да прекратят концесията на Росенец

Служебният кабинет продължи концесията с 24 години

От думите му стана ясно още, че вчера се разбрали по управленската програма. Следващата седмица ще подпишат и споразумение, за да се изясни как ще се обявяват съвместните решения.

Когато има успех, той има много бащи, изтъкна Бойко Борисов. Той настоява за съвместно съобщение, когато има решение на управляващите.

Можеше да стане много красиво, да го обявим след подписите, подчерта той.

Борисов не е забелязал жандармерия да го пази, но е притеснен кой му наблюдава къщата.

С каква цел, пита лидерът на ГЕРБ. Кой е казал на Слави Трифонов, че мутрите наблюдават къщата му, продължи да недоумява Борисов.

Има разбирателство за назначенията, стана ясно още от коментара му.

За кметските избори той смята, че вдясно има проблем между родата на ДС и автентичното дясно. А ГЕРБ ще обявят през септември своя кандидат за кмет на столицата.

Чакаме ЕК да одобри държавата да си вземе терминал "Росенец" от "Лукойл"

Чакаме ЕК да одобри държавата да си вземе терминал "Росенец" от "Лукойл"

Решението се очаква до няколко месеца, по думите на Ивайло Мирчев