Бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов призова служебният министър Бойко Рашков да каже на коя банка е собственик той.

"Рашков, ако не кажеш днес коя е банката ми, утре ще заведа дело срещу клевета срещу теб. Аз не съм собственик на никаква банка. Незабавно кажи и се извини, аз нямам никаква банка", категоричен бе експремиерът.

Според Борисов, ако се окаже, че не е "собственик на голяма чуждестранна банка", тогава тя ще съди Бойко Рашков. Той ме е обвинил, аз нямам банка. Как да се защитя, без да ѝ знам името, да излезе и да каже всичко, призова Борисов още веднъж Рашков. Да кажат днес незабавно името, за да си потърся правата по съдебен път. Иначе е клевета, лъжите на Рашков са безкрайни, посочи лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов твърденията, че е собственик на банка са поръчка на президента Румен Радев, защото виждал, че губи изборите.

Вместо да има смирение, това с банката е върхът на наглостта и очаквам да чуя, за да мога да се защитя, настоя той.

"Иначе може да ме накараш да правя тест за майчинство на някоя банка", пошегува се Борисов, като още веднъж призова медиите да питат Бойко Рашков на коя банка е собственик бившият експремиер. "На Папи Ханс има две страхотни песни, слушайте ги", призова Борисов журналистите и каза за пореден път, че иска да чуе името на коя банка е собственик той.

Борисов заяви, че има тотален хаос в държавата. Слоганът на нашата партия се превърна в най-чуваната дума - хаос, посочи Борисов.

Докога КЕВР ще се държи като социална агенция, питат от АОБР

Докога КЕВР ще се държи като социална агенция, питат от АОБР

Българската индустрия ще плаща през ноември 119,87 лв./MWh, а не 93,19 лв. /MWh

Той недоумява още как е изчислено, че цената на газта намалява с 33%, като енергийните дружества излезли с твърдение, че цената на газта се увеличава с 27%. Лъжа след лъжа, официализирана и минала по медиите в централните емисии, недоумява експремиерът.

Намалението на цената се оказа увеличение на индустрията, но в същото време служебното правителство тегли по половин милиард дълг, като не казват къде отиват тези пари. Болниците са задръстени, цените летят и буквално лъжат на пресконференциите, посочи Борисов.

По отношение на скандалите със строителството на АМ "Хемус", Борисов е на мнение, че едно от най-хубавите неща за България е да има цели магистрали.

Бойко Рашков съжалявал, че не се справил с Борисов през 90-те

Бойко Рашков съжалявал, че не се справил с Борисов през 90-те

Намекна, че е възможно бивши министри да бъдат задържани

Лидерът на ГЕРБ не спести критики и във връзка със сутрешната операция на МВР в Симеоновград. "Когато Румен Радев види неговите партии, че губят, започват да правят акции. С подобни като Рашков хора Румен Радев ще загуби изборите", предупреди Борисов.

И бившият министър на енергетиката Делян Добрев вижда поръчка в акцията на МВР в Симеоновград. Акциите в днешния ден били концентрирани в Хасково. Ежедневие е някой да бъде тарашен и задържан. Нямам нищо против полицията да си върши работата, но не по начина, по който го прави, каза Добрев.

По думите му от това, което до момента ГЕРБ знаят, са проверени всички твърдения на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. В Симеоновград не са намерени пари и списъци в дома на кмета Милена Рангелова, а в съседна къща.

Радев: Борисов е в гузна истерия, правителството се справя с COVID кризата
Обновена

Радев: Борисов е в гузна истерия, правителството се справя с COVID кризата

Бившият премиер съсипал българското здравеопазване

Тома Биков заяви, че Бойко Рашков се намира в едно сложно психологическо състояние, с видими проблеми и дори симптоми на мозъчна мъгла, които се проявяват, са ефект от други неща, като системна злоупотреба с алкохол. Злоупотребата, която Румен Радев прави с Бойко Рашков, вместо да получи грижа и помощ, е крайно неморална и противоестествена, категоричен бе Тома Биков.

Има хартиен локдаун със зелените сертификати в момента. Това заяви от своя страна бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той посочи, че на база на отрицателен антигенен тест не може да бъде издаван зелен сертификат.

По думите му до този момент не е взето под внимание какво мислят учителите и работещите в здравеопазването за бързите щадящи тестове. Това, което направи Кацаров в последните дни, е продиктувано от политическа популистична целесъобразност, изтъкна проф. Балтов.

Според Балтов всичко, което се вижда, е един здравен план, който изобщо не е верен и не съответства на плана на Министерския съвет. Става въпрос за един хаос, от който страдат моите колеги и се борят за живота на останалите, посочи проф. Балтов и добави, че не е ясно кога влиза здравният план, при какво число и откога.