Случаят НДК е огледало на държавата, подчерта Корнелия Нинова. Господин Боршош е само бушон, убедена е тя. Кой е менторът?, попита соцлидерът.

Томислав Дончев разрешил на Мирослав Боршош да разполага с парите на НДК.

По мнението й вицепремиерът Дончев бил умен човек и едва ли сам е допуснал такава грешка. Над него е само един-г-н Борисов,информира Корнелия Нинова.

Упражняван ли е натиск върху него, пита соцлидерът. Още от 2015 две лобита в ГЕРБ се борели за плочките и парите в НДК,по думите й.

Трите месеца управление на ГЕРБ-ОП било скандали,корупция, плочки и суджуци.

Боршош финтира комисията за НДК гейт

Боршош финтира комисията за НДК гейт

Ексшефът на НДК се съмнява в безпристрастността на комисията

Припомняме, на 29 юни, два дни след като бе възстановен на поста директор на НДК, Боршош напусна сам. Като причина изтъкна проверката срещу неговото управление на НДК.

На 26 юни 2017 г., понеделник вицепремиерът Лиляна Павлова уволни изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош. Във вторник премиерът Бойко Борисов го върна на поста.

От БСП и ДПС обявиха в пленарна зала, че казусът трябва да бъде разследван от парламентарна комисия. Йордан Цонев от ДПС директно заяви, че според него случаят е за прокуратурата.

На 28 юни от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК. Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

В сряда, 28 юни, от прокуратурата съобщиха, че са уведомени от ДАНС за нарушения с бюджетни пари, отпуснати на НДК. Справката им е изпратена на 21 февруари 2017 година.

Същият ден от БСП поискаха парламентарна комисия да провери случващото се в НДК, където тече ремонт защото това е основната сграда, където ще заседават гостите на страната ни по време на нашето Европредседателство през 2018 година.