Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисoв отново оглавява Комисията по външна политика. Това стана ясно по време на гласуване на парламентарните комисии в Партийния дом. Народните представители гласуваха със 174 гласа "За", 26 гласа "против" и 4 гласа "въздържали се".

Зам.-председател на Комисията по външна политика ще е Екатерина Захариева от ГЕРБ, Кирил Тодоров от "Възраждане", Джем Яменов от ДПС и Тошко Йорданов от ИТН.

Анна Александрова от ГЕРБ-СДС ще е председател на Комисията по конституционни и правни въпроси, а зам.-председатели ще са Стою Стоев от ПП-ДБ, Петър Петров от "Възраждане", Хамид Хамид от ДПС и Мая Димитрова от БСП.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС оглави Комисията по енергетика, а зам.-председатели са Радослав Рибарски от ПП-ДБ, Искра Михайлова от "Възраждане", Драгомир Стойнев от БСП и Павела Митова от ИТН.

Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС ще е председател на Комисията по отбрана, а зам.-председатели както следва: Ивелин Първанов от "Възраждане", Иво Цанев от ДПС и полк. Александър Александров от ИТН.

Николай Денков: Кабинет се прави лесно, трудно той прави добро

Николай Денков: Кабинет се прави лесно, трудно той прави добро

Хората около Пеевски побутвали темата за борба с корупцията в страни

Маноил Манев от ГЕРБ-СДС ще е начело на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а зам.-председатели: Людмила Илиева от ПП-ДБ, Цвета Рангелова от "Възраждане", Ертен Анисова от ДПС.

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС ще е председател на Комисията по труда и социалната политика, а зам.-председатели Любен Иванов от ПП-ДБ, Георги Георгиев от "Възраждане" и Шендуан Халит от ДПС.

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС ще е председател на Комисията по превенция на корупцията (антикорупционната комисия).

Комисията за контрол на службите и използването на специални разузнавателни средства ще е на ротационен председател. Ротационни председатели ще са Даниел Митов от ГЕРБ-СДС и Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

Бившият премиер, а сега съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков ще е председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. Зам.-председатели ще са Деница Николова от ГЕРБ-СДС, Стоян Таслаков от "Възраждане" и Красимир Йорданов от БСП.

Костадинов: ПП-ДБ носят отговорност пред бъдещето

Костадинов: ПП-ДБ носят отговорност пред бъдещето

"Възраждане" ще отиде на срещата с ПП-ДБ

Бившият регионален министър, а сега депутат от ПП-ДБ Андрей Цеков оглави Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. Зам.-председатели ще са Александър Ненков от ГЕРБ-СДС, Константина Петрова от "Възраждане" и Иска Михайлова от ДПС.

Александър Симидчиев от ПП-ДБ оглави Комисията по здравеопазване, а зам.-председатели ще са Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС, Катя Панева от ПП-ДБ и проф. Андрей Чорбанов от ИТН.

Божидар Божанов от ПП-ДБ оглави Комисията по електронно управление и информационни технологии.

Депутатът от ПП-ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова оглави Комисията за правата на човека и вероизповеданията.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов оглави Комисията по демографската политика, децата и семейството.

Коста Стоянов от "Възраждане" оглави Комисията по въпросите за младежта и спорта, а зам.-председатели са Красен Кралев от ГЕРБ-СДС, Кристина Петкова от ПП-ДБ и Петър Димитров от ИТН.

Ангел Янчев от "Възраждане" оглави Комисията по култура и медии, а зам.-председатели ще са Тома Биков от ГЕРБ-СДС и Стоян Михалев от ПП-ДБ.

Ангел Георгиев от "Възраждане" ще е председател на Комисията по политиките за българите извън страната.

Пеевски не иска да говори с носители на пачки и пудели

Пеевски не иска да говори с носители на пачки и пудели

Той не се притеснява, че парламентарната група на ДПС намалява

Цончо Ганев от "Възраждане" ще е председател на Комисията по туризъм.

ДПС поема Комисията по бюджет и финанси с председател Байрям Байрям, Комисията по околна среда и водите с председател Станислав Анастасов и Комисията по транспорт с председател Халил Летифов.

БСП взимат Комисията по икономика и иновации с председател Петър Кънев. Зам.-председатели на ресорната комисия ще са Александър Иванов от ГЕРБ-СДС, Йордан Иванов от ПП-ДБ, Димо Дренчев от "Възраждане". БСП получават и Комисията по земеделие с председател Иван Иванов.

ИТН пък оглавяват Комисията по образование и науката с председател доц. д-р Силви Кирилов, а зам.-председатели са Красимир Вълчев от ГЕРБ-СДС, Николай Денков от ПП-ДБ, Даниел Проданов от "Възраждане". ИТН оглавяват и Комисията за пряко участие на гражданите във властта с председател Станислав Балабанов.

Така общото разпределение на парламентарните групи е както следва: ГЕРБ-СДС получиха 7 парламентарни комисии, ПП-ДБ и "Възраждане" - 5 комисии, ДПС - 3 комисии, БСП и ИТН по 2 комисии.

Бойко Борисов пое ръководството на външна комисия
Обновена

Бойко Борисов пое ръководството на външна комисия

Посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко Мата представи приоритетите на испанското председателство на ЕС