Национално движение "Хан Кубрат" вече съществува и проф. Божидар Димитров няма как да си присвои името, за да регистрира негово. Това заяви председателят на Национално движение "Хан Кубрат" Веселин Костов.

Коментарът му е по повод изявленията на професора пред медиите, че регистрира свое движение със същото име.

Божидар Димитров учреди "Български надпартиен съюз Кубрат"

Божидар Димитров учреди "Български надпартиен съюз Кубрат"

Искат България да стане президентска република

"Национално движение "Хан Кубрат" развива успешна дейност, организираме родолюбиви събори, подкрепяме различни каузи с цел да съхраним българските традиции и фолклор", обясни Веселин Костов.

По думите му, проф. Божидар Димитров няма право да обявява пред медиите име на бъдещата си организация, без да е проверил дали е възможно да го използва.

"Надявам се, че неговите адвокати ще проверят ситуацията и ще променят името. В противен случай Национално движение "Хан Кубрат" ще потърси правата си по съдебен път. Твърдо сме решени да отстояваме справедливостта и да защитим името си", подчерта Веселин Костов.

"Хан Кубрат" за нас е кауза! Смятаме, че е недопустимо българин да си позволи да нарече Апостола Васил Левски "дребен разбойник" в национален ефир, а след това да говори за родолюбие и да опитва да се провъзгласява за президент в бъдеща президентска република", настоя той.