БСП с критики към случващото се в София. Георги Свиленски посочи, че в отпускарския сезон СО взема важни решения за столицата, свързани с много пари.

Той е притеснен от пробива в Тикет системата в София. Десет години се говори как билетчето отива в историята, припомни червеният депутат. Тя е оскъпена с повече от 60 милиона лева. Защо е оскъпена системата, питат червените. Отговорът трябва да даде кметът на София Йорданка Фандъкова. Това са 50 детски градини, по изчисление на левицата какво може да се направи с парите, с които е оскъпена системата.

Освен това анализът за внедряването на Тикет системата е на Световната банка. Тя казва, че ще ни трябват 15 милиона лева. Два милиона лева е годишната поддръжка. Затова левите се чудят как и защо е поскъпнала системата.

Новата тикет система на столичния градски транспорт ще струва 73 248 150 лв.

Новата тикет система на столичния градски транспорт ще струва 73 248 150 лв.

Сумата е без ДДС

Транспортът е черната дупка на София, според Свиленски. Друг проблем на столицата са заменките. Четири заменки е направила СО под формата на дарение, което притеснява червените. Това се правело не в интерес на столичани. Оценителят е един и същ, каза Свиленски. Същият оценител е направил оценката на Царските конюшни и има дела срещу въпросния оценител. Защо е избран този оценител, пита още Георги Свиленски. Всички заменки отиват в прокуратурата. Предстояли още заменки.

Лидерът на червените в София Калоян Паргов изтъкна, че има грешка в Тикет системата. В София се работи на принципа ремонт върху ремонта, недоволен е той. Проблем има и с директивата за защита на личните данни, според него. ЦГМ събира лични данни. Тикет системата показа обаче пробив. Как СО ще защити личните данни на хората, изумен е Паргов.

Червените ще участват в мониторинга на системата и ще посочват има ли пропуски. За Царските конюшни той е категоричен, че пожарът е умишлен. 28-годишното дясно управление на София доведе до тази голяма беля, според левицата, която е за защита на обществения интерес. Длъжни сме да търсим решение на всичката тази каша и бъркотия, обясни Калоян Паргов. БСП иска регистър на подобни проблемни имоти.

Спаси София: Фандъкова унищожава столичните трамваи

Спаси София: Фандъкова унищожава столичните трамваи

Организацията "благодари" на кмета, че закрива поредния коридор за високоскоростен транспорт