Депутатите от парламентарната група "БСП за лява България" внесоха 66 подписа в Конституционния съд срещу Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за следващата година. Това обяви Филип Попов на влизане в Конституционния съд.

Със Закона за бюджета с преходните и заключителните разпоредби се променят 17 закона, които са структуроопределящи и широкообхватни. Това е противоконституционно, посочи социалистът.

БСП искат да спрат издевателството над законодателния процес.

Депутатите приеха бюджета на НЗОК на първо четене в комисии

Депутатите приеха бюджета на НЗОК на първо четене в комисии

От БСП и ДПС се обявиха против приемането му

"Виждате колко пъти се внасят едни законопроекти, отлагат се във времето, променят се и това е недопустимо в една правова държава", изтъкна Попов.

По думите му се правят промени в основни закони, които нямат нищо общо с бюджета на НЗОК. 

Проф. Георги Михайлов добави, че много от предложенията в Бюджета на Касата уреждат форми на организация на дейността на Министерство на здравеопазването, което няма нищо общо с НЗОК.

Мая Манолова критикува остро проектобюджета на НЗОК

Мая Манолова критикува остро проектобюджета на НЗОК

Той превръща МС и НС в помощни органи на Агенцията по медицински надзор

Според него има няколко неща, които правят много сериозно впечатление и задават много въпроси. Сред тях са закриването Фонда за лечение на деца в чужбина и неговият Обществен съвет, както и създаването на Мегаангенцията за медицински надзор. Тя включва дейности, които са абсолютно противоречиви и ще създаде много проблеми за здравеопазването, категорични са червените.

Бюджетът на НЗОК - звучен шамар върху българското право, според БСП

Бюджетът на НЗОК - звучен шамар върху българското право, според БСП

БСП дават закона на Конституционния съд