Лидерът на БСП Корнелия Нинова опроверга вътрешния министър Валентин Радев, че левицата е дала подкрепа за мерките срещу чумата. Тя иска стенограмите от председателските съвети. Чак сега започнаха да се изпълняват мерките, за които ние настоявахме, коментира соцводачът. Чак сега започнала дезинфекцията на районите, засегнати от заразата.

Радев и Порожанов отиват в НС да убеждават Нинова за чумата
Обновена

Радев и Порожанов отиват в НС да убеждават Нинова за чумата

Политически изказвания застрашават националната сигурност

Левицата иска категорични доказателства за заразените стада. БСП иска и да се информират хората, тъй като дезинформацията създала паниката. За пример тя посочи, че сутринта министър Радев обявил, че зараза има в село Болярово, а кметът не знаел. Научил от телевизията.

Нинова недоумява и защо се спира евтаназията. Тя посочи за поред път, че досега никой не е показал протоколи от изследванията. Едва вчера се показали доказателства. Столетницата иска категорични доказателства за мерките, които се предприемат.

Корнелия Нинова иска и оставката на Румен Порожанов. Тя не приема взетите вчера оставки като сериозно действие.

Нинова бе категорична, че червените не пречат на властите да си вършат работата.

Ветеринарите: Борим се със опасна зараза, а сме нападани и обиждани

Ветеринарите: Борим се със опасна зараза, а сме нападани и обиждани

Колегията остро против оспорването на професионализма, политизирането и извличането на изгода от човешкото нещастие

Припомняме, тази сутрин на извънреден брифинг вътрешният министър Валентин Радев обяви, че утре с министър Порожанов ще отидат в Народното събрание, за да се опитат да убедят всички политически сили да подкрепят мерките. По думите на радев поведението на някои политически сили застрашава националната сигурност. 
И тази сутрин министър Порожанов и шефът на БАБХ показаха бланки от изследвания от френската лаборатория. Експертите са категорични, че към момента две са огнищата на чума в страната - стадото на баба Дора в Шарково и едно в Болярово.

Временно евтаназията е спряна, именно заради напрежението в обществото, но общините със зарада от чума са поставени под строг контрол.