Темата със субсидиите е пореден пример, че ГЕРБ легализират корупцията със закони. Те искат да я узаконят в закон, където ще кажат, че партиите ще могат да бъдат финансирани от фирмите. Политиците пред кой ще бъдат отговорни - дали пред избирателите, или пред тези, които носят пари в централите? Това попита заместник-председателят на Парламентарната група на БСП Георги Свиленски пред БНТ.

Той се надявал да не се навреди на политическата система и да не се допусне частно финансиране на партиите. 

Валери Симеонов убеден, че ГЕРБ се ориентират към ДПС

Валери Симеонов убеден, че ГЕРБ се ориентират към ДПС

Денонсират коалиционното споразумение

"Борисов един ден се събуди ядосан от нещо и предложи 1 лв. субсидия, която много бързо се придвижи към гласуване. В този ден, в който предложи субсидията да стане 1 лв., правителството тегли 400 млн. лв. заем. Премиерът разиграва и партиите, и обществото, за да замъгли това, което върши самият той", подчерта червеният депутат.

По думите му парите, които се отпускат на партиите, били предназначени за дейност, а не да се държат на влог и да се печели от лихви, като изтъкна, че ГЕРБ била единствената партия, която няма нужда от държавно финансиране.

"Целта на фрапиращото намаляване на субсидиите е да се удари опозицията", убеден е Свиленски.

Борисов свиква коалиционен съвет за партийните субсидии

Борисов свиква коалиционен съвет за партийните субсидии

Премиерът съгласен да забави решението, но ще отстоява предложението за 1 лев

"Днес доскорошният вицепремиер и участващ в управлението Валери Симеонов разказа, че бизнесът е притиснат от сегашното правителство. Той си го каза - те натискат и рекетират фирмите", заяви социалистът.

Той подчерта, че този въпрос е много сериозен. "Българският народ трябва да избере какви политици иска да го управляват - дали зависими от бизнеса, или от избирателите", завърши Георги Свиленски, като допълни, че партийните субсидии били най-контролираният разход в държавата.