Депутатите от БСП напуснаха заседанието на правната комисия в парламента, на което се разглежда на второ четене законопроекта за мерките при извънредно положение. Това обяви секретарят на парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов.

"Ние няма да участваме в хаоса, който произвеждат управляващите", заяви Попов и обясни, че въпреки че управляващите са получили подкрепата им за въвеждане на извънредно положение, левицата "не може да подкрепим хаоса и неадекватни социални, икономически и политически мерки".

БСП поиска да не плащаме ток, вода и парно

БСП поиска да не плащаме ток, вода и парно

Партията предложи мерки след извънредно заседание

Всичко документи и доклади, които са били предоставени през днешния ден, са "взаимноизключващи се и неадекватни", оцени Попов.

"Няма как да гласуваме законопроекти, които се прочитат, размишляваш какво става и вдигаш ръка, а дали е добро предложението - един Господ знае", възмути се и социалистът Тодор Байчев. Той се надява всички предложения да бъдат систематизирани и раздадени в писмен вид, за да може да се работи по тях.

Властта спира съкращенията на работници и се отказва от военни проекти

Властта спира съкращенията на работници и се отказва от военни проекти

Това обяви в Министерски съвет финансовият министър Владислав Горанов

Въпреки че напуснаха заседанието на водещата комисия утре, петък, червените депутати ще участват в заседанието на Народното събрание.

Припомняме, законодателството започна да се подготвя във връзка с предложеното извънредно положение във връзка с коронавируса, обявено за срок от един месец. Днес от Асоциацията на работодателските организации се обявиха против някои от текстовете

Със заплахи няма да се справим с коронавируса

Със заплахи няма да се справим с коронавируса