От парламентарната група на БСП настояха час по-скоро да се изготвят докладите за промените в Наказателния кодекс. Учудващо е, че този законопроект е разгледан и гласуван на Правна комисия, а докладът му не е внесен в парламента, каза Иван Иванов от трибуната на Народното събрание.

Към настоящия момент дрогирани и пияни шофьори са по улиците и няма гаранция, че няма да има отново трагедия на пътищата, предупреди Иванов.

Той призова председателя на Правната комисия да се стегне целия негов екип, за да може в дневния ред на парламента да се внесат законопроектите за Наказателния кодекс.

Мирослав Иванов от ПП добави, че докладите изискват технологично време да бъдат изготвяни особено когато заседанията са били дълги. С председателя на Правна комисия са подготвяли доклада по законопроекта за НПК до полунощ, моля ви да спрете със спекулациите, че екипът на парламентарната правна комисия не работи, призова той.

"Не става с щракване на пръсти и в рамките на половин час. Нека не въвеждаме в заблуждение хората", призова Мирослав Иванов и увери, че се полагат необходимите усилия и ако бъдат готови законопроектите за Наказателния кодекс, ще бъдат представени в деловодството на Народното събрание. Моля ви да спрем със спекулациите, а да продължим с работата по законопроектите в НПК, настоя Мирослав Иванов.

Нов Закон за движение по пътищата елиминира чувството за безнаказаност

Нов Закон за движение по пътищата елиминира чувството за безнаказаност

Предвиждат се полигони за екстремно шофиране, камери за средна скорост, дигитализация в обучението