БСП и Корнелия Нинова нямат нищо общо с проекта и не се притесняват от сигнала на ГЕРБ за "Цанков камък". Това заяви Крум Зарков, член на ИБ на БСП, в ефира на Нова телевизия.

Той е на мнение, че скандал се потушава с друг сигнал и за да не се говори за едно, измислят друго.

"Доста напрежение има явно в управляващите и според мен те се объркаха с този сигнал. В него няма нищо, доколкото разбрах от пресконференцията на ГЕРБ. В сигнала, който е подаден към прокуратурата няма имена. Не се разбира и за какво точно е подаден", каза Зарков.

Борисов възмутен от „паметниците на глупостта“

Борисов възмутен от „паметниците на глупостта“

Премиерът е притеснен от избродираните фалшиви новини, които пришиват вина на ГЕРБ

По думите му, в началото се е твърдяло, че чашката на язовирната стена е пропукана, а по-късно министърът на енергетиката Теменужка Петкова е казала, че няма такова нещо. Той посочи, че твърденията, че има опасност за хората в района, също са се оказали безпочвени.

"Хвърляш нещо - Цанков камък и след това към него започваш да пришиваш имена", допълни още Зарков.

Крум Зарков потвърди, че лидерът на БСП ще съди всички, които замесиха името й с проекта "Цанков камък". Те са ясно кои са, допълни Зарков.

"Да извадиш едно име и да го хвърлиш в цялата история не е коректно", допълни още той.

"Ако БСП е първа политическа сила на избори, тя би имала право да влезе в този вход", каза Зарков във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че ДПС и БСП подготвят следващо управление.

Според Зарков самият факт, че се говори за ново управление едва след като са изтекли 100 дни на сегашното, е показателно.

Дъщерята на Цветан Василев също обвинена за пране на пари

Дъщерята на Цветан Василев също обвинена за пране на пари

Прокуратурата е разпоредила задържането й за 72 часа

Относно писмото, което съпругата на Цветан Василев е изпратила към президента Румен Радев, Зарков коментира, че това е отворено писмо на една майка, чието дете е обвинено. В него има много емоция, но това е случай, който придобива грандиозни размери, смята Зарков.

"Според мен президентът няма никакви правомощия, по които да реагира", каза Зарков. По думите му това, което БСП мисли относно КТБ, е че години наред не се разбира какво се случи, а мъглата става все по-гъста.