Депутатите от Българската социалистическа партия няма да влязат днес в пленарна зала и да се регистрират за днешния пленарен ден. Така левите изпълняват своята закана след 2 септември нужният кворум за работа на Народното събрание да е отговорност изцяло на управляващите. Миналата седмица в петък липсата на кворум провали заседанието и парламентарния контрол. Вчера депутатите съумяха да се съберат от втори опит.

"Ние подкрепяме протеста", заяви народният представител Стоян Мирчев пред Нова телевизия и обясни, че най-сериозният аргумент за това е, че оставката на Бойко Борисов не е в дневния ред на парламента.

Биков оптимист за кворума: Работили сме и в по-тежък режим

Биков оптимист за кворума: Работили сме и в по-тежък режим

Той изрази надежда обществото да е единно

Депутатите от БСП отиват на протеста не като народни представители, а като граждани на Република България. Мирчев изрази възмущението си от вчерашните думи на премиера Борисов, че протестът е от мафиоти. "Единствените мафиоти, които аз съм виждал, са в Народното събрание и в Министерски съвет. Те умират от страх, включително и Борисов, който от месеци не иска да дойде на заседание."

Парламентът успя да събере кворум

Парламентът успя да събере кворум

Регистрираха се 127 депутати, БСП останаха на площада

"Ситуацията е такава, че ние трябва да бъдем на протеста при хората, и да ги подкрепяме, за да може най-накрая България да се отърве от този октопод на мафията, а именно премиерът и неговата шайка. Управляващите трябва да чуят народа и да подадат оставка, както Бойко Борисов, така и Иван Гешев", посочи депутатът от БСП.

Мирчев обясни, че като опозиция левицата използва абсолютно всички инструменти - както извън парламента, така и вътре в него, за да показва истинското лице на мафията, която управлява, и да се бори с нея.