Министерски съвет гледа документа за бюджет 2010 г. при пълна непрозрачност.

Това заяви депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

Не приемаме начина, по който министър Дянков залага параметрите в бюджет 2010г. Той излъчва противоречиви, непоследователни и вредни за икономиката ни послания, посочи тя.

Нинова добави, че в условия на криза хората имат нужда от сигурност, предсказуемост и предвидимост. Това, което министър Дянков прави е точно обратното, категорична е тя.

По думите на Нинова той прави опасни експерименти в областта на икономиката. Тя е на мнение, че финансовият министър не поддържа отношения с браншовите организации. Като негативен факт Нинова изтъкна и това, че Дянков често изпада в противоречия с колегите си от кабинета.

Припомняне, преди дни министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов определи като неприемливо предложението на финансовия министър за увеличение на пенсионната възраст.

Преди това министърът на икономиката Трайков опонира на вицепремиера срещу искането за увеличаване лихвите по задължения та и за вдигане акциза на цигарите.

Нинова е на мнение, че увеличението на акцизите ще увеличи инфлацията и сивия сектор. Според нея правилната мярка е да се удари контрабадната.

Нинова определи мерките, които правителството предприема по отношение на „Булгартабак" като национално предателство.

Изречението "Mного слабо ме интересува какво ще се случи с Булгартабак холдинг" оценявам като предателство срещу държавата, посочи още тя в коментар за казаното скоро от финансовия министър.