Левицата явно си е харесала Томислав Дончев, защото за поредна седмица го атакува на тема еврофондове.
Припомняме, първата атака бе миналата седмица, което принуди вицепремиерът да дойде от МС в парламента, за да отговаря на критиките на червените.

И днес социалистите продължиха тактиката по уязвяване на един от рейтинговите министри в кабинета Борисов 2 и сочен за кандидат за държавен глава на управляващите.

България се намира в първите три страни при нарушение на законодателство и корупция в еврофондовете. Това посочи социалистът Румен Гечев по време на блиц контрола, цитирайки данни на ОЛАФ. Той попита защо сме в тази класация и какви мерки взема кабинетът, за да не се стига до подобни измами със средствата от ЕС.

Вицепремиерът Томислав Дончев обвини социалиста, че не е чел доклада на европейската агенция за борба с измамите. Нямало в доклада нито една от констатациите на червения депутат. Не прикриваме проблемите, увери Томислав Дончев.

Гечев не се даде и обясни, че столетницата е чела доклада на ОЛАФ и то в оригинал. Той настоя да се вземат мерки и страната да излезе от срамната статистика.

В отговор вицепремиерът помоли да му покажат пасажа, в който се посочва,че страната ни е в топ 3 на най-корумпираните страна в ЕС в сферата на европейските средства.