От Българската социалистическа партия се обръщат с въпрос до президента Румен Радев, за да разберат какво е свършено в сектор "Сигурност" според решенията, взети на проведения Консултативен съвет по национална сигурност на 30 май 2017 година.

Тогава беше взето решение изпълнителната власт да предложи до 20 юни 2017 година стратегия за "Интегрирано развитие на сектор "Сигурност" и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години". "Срокът изтече", отсича в писмото си Корнелия Нинова.

ГЕРБ се скарали заради едните плочки, установи Нинова

ГЕРБ се скарали заради едните плочки, установи Нинова

Борисов провалял възможности за страната ни

"Моля да ни информирате - изпълнило ли е правителството това решение, което по време на КСНС беше подкрепено от премиера Борисов и предоставени ли са Ви предложенията", питат от БСП.

От името вече на лидера на социалистите Корнелия Нинова се напомня и че на КСНС тя е задала въпроси и още тогава е изразила съмнение, че ангажиментите няма да бъдат спазени. По искане на Парламентарната група на "БСП за България" в Народното събрание предстои обсъждане на приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. До този момент, правителството на Бойко Борисов не е предложило такива в Парламента. Ние смятаме, че един от тях трябва да е национална сигурност.

Радев скастри скечове от типа "добро - лошо ченге"

Радев скастри скечове от типа "добро - лошо ченге"

Не смята, че са подходящи за политическата сцена

Във връзка с този дебат, моля, да ни информирате - постъпил ли е при Вас Доклад от правителството в изпълнение на решението на КСНС, се казва в писмото на БСП.