Малко след като депутатите от ГЕРБ разкритикуваха идеите на Лозан Панов за Велико народно събрание и конституционни изменения, колегите им от БСП също "попариха" предложенията на председателя на Върховния касационен съд.

От ГЕРБ критикуват исканията на Лозан Панов за промени в съдебната власт

От ГЕРБ критикуват исканията на Лозан Панов за промени в съдебната власт

Никой не е печелил от повдигането на такива дебати, обяви Данаил Кирилов

Проблемите в съдебната система не се решават със структурни промени, убеден е червеният Филип Попов. Моето лично становище е, че Конституцията такава каквато е, е достатъчно добра, смята той.

Основаният закон просто трябвало да се спазва. Конституционни изменения и Велико народно събрание, според него, ще създадат хаос в съдебната система. Попов поясни, че проблемът в съдебната власт е ниското доверие на гражданите и обществото в нейната работа. По думите му след последните промени, не е мръднало доверието в съдебната власт.

Прокуратурата извън съдебната власт, поиска Панов

Прокуратурата извън съдебната власт, поиска Панов

На среща с президента Радев, Панов настоя за започване на консултации за ВНС

Проблемите там идват в бързината, в прозрачността, в дисбаланса в натовареността на съдилищата, изтъкна социалистът. Трудно се работи, защото има според мен и недокомплект в самата прокуратура, допълни той. Според Филип Попов трябвало да се обръща повече внимание на битовите престъпления.