Непрекъснато се занимаваме с корупцията и прословутата КПКОНПИ. Това заяви социалистът Крум Зарков по време на дебатите кой да оглави комисията.

Корупцията остава в челото на проблемите, които българите посочват като най-значими, изтъкна той. Левите няма да подкрепят двете кандидатури на Сотир Цацаров и на Симеон Найденов.

Господин Цацаров е кандидатура на управляващото мнозинство, критикува червеният депутат. Това означавало връзка между властта и органът, който ще проверява управляващите. Процедурата по избор пък била илюзорна според Зарков. Процедурата е с предизвестен край, опасява се социалистът. Перфектни решения няма, заяви още той.

Антикорупционно обучение само в горните класове според двамата кандидати

Антикорупционно обучение само в горните класове според двамата кандидати

Да не бъдем по католици от Папата, съветва Цацаров

Левите искат председателят на КПКОНПИ да се назначава от президента. Цацаров приемал объркания характер на институцията. Правомощията на този орган представлявали тест на Роршах по мнението му. Комисията бързо запорирала, но бавно и мъчително отнемала незаконно придобито имущество. Страната ни не постигала задоволителен резултат в борбата с корупцията, е мнението на социалиста.

Симеон Симеонов от ДПС подкрепи Сотир Цацаров. Господин Цацаров е брилянтен юрист, голям интелект и ерудит по мнението му. За него той е с успешен мандат на главен прокурор. Затова и щял да е най-подходящ за председател на КПКОНПИ. ДПС ще подкрепи неговата кандидатура. 

Цацаров подава оставка като главен прокурор

Цацаров подава оставка като главен прокурор

Няма пречки Гешев да встъпи в длъжността на обвинител №1

Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че повечето хора свързват комисията с незаконно придобитата тераса на Пламен Георгиев. Вместо да го накаже, премиерът го наградил с пост на консул.

Комисията доказала своята неефективност. Тази комисия не е заспала, тя е мъртвородена, убедена е Нинова. В същността на работата й няма борба с корупцията, изтъкна социалистката. Социалистите не искали президентска република, а разделение на властите.

За Вежди Рашидов като главен прокурор Сотир Цацаров издигнал авторитета на прокуратурата, както и е доказал и своята надпартийност.

Припомняме, че Антикорупционната комисия остана без шеф, след като бившият й ръководител Пламен Георгиев бе принуден да излезе в дълъг отпуск, а след това да подаде и оставка след скандала с незаконните постройки на терасата му и декларацията му за имота. Пламен Георгиев отрече да има вина и да е извършил някакви неправомерни действия.

Номинацията на главния прокурор Сотир Цацаров бе издигната от ГЕРБ и "Обединени патриоти", макар че първоначално от НФСБ обявиха, че тя не е съгласувана с тях. Макар и да признаха кандидатурата за силна, Корнелия Нинова заяви, че ще гласува "против".

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ
Обновена

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ

Активна работа с медиите предвижда настоящият главен прокурор