Закрит Пленум на БСП за одобряване и последни размествания в листите за изборите на 11 юли започна в централата на партията на столичната улица "Позитано" 20. С кратки коментари членове на левицата обясниха, че ще се правят промени, ще се разместват места в листите на коалиционните партньори и ще се цели подобряване на резултата на БСП на изборите.

"Днес по план одобряваме коалиционните партньори, гражданската квота, така че няма проблеми, следваме плана, в неделя ще направим регистрации в регионалните избирателни комисии. Мобилизирани сме и съм сигурен, че резултатът ще е значително по-добър, каза на влизане в централата Румен Гечев

САЩ издадоха и 5 забрани на българи и техните близки да влизат в страната

САЩ издадоха и 5 забрани на българи и техните близки да влизат в страната

Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Пеевски, Илко Желязков

Притеснен съм от това, което става в българската държава, последният шамар, който получаваме от нашите партньори, който е шамар и за съдебната система, и държавата, в която се показва, че 12 г. институциите спят, очевидно имаме проблем и с европейските институции, тъй като партньорите на Бойко Борисов го пазиха дълго време.

Днес у мен възниква въпросът дали заграбените стотици милиони не са намерили своя път към Брюксел, каза бившият министър на икономическото развитие в кабинета "Виденов".

САЩ санкционират по закона "Магнитски" трима българи

САЩ санкционират по закона "Магнитски" трима българи

Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков

Гечев добави още, че "докато страната ни е в шок от това, което става от вчера - има консолидиран отчет на "Еврохолд", която иска да купи ЧЕЗ". 

След историята с Гинка, имаме нов проблем - призоваваме да видят оценката на кредитора - да не стане така, че да се прехвърлим от Гинка-та на глог и да загубим и ЧЕЗ-разпределение", обясни Гечев.

Административният съд отмени решението на КЗК за сделката ЧЕЗ - Инерком

Административният съд отмени решението на КЗК за сделката ЧЕЗ - Инерком

Междувременно сделката на "Инерком" се развали, а активите на ЧЕЗ бяха купени

Бившият депутат Александър Симов коментира последните размествания в общинските листи - оттеглянето на Весела Лечева във Велико Търново и служебно броене в Пловдив. "Бойкотът няма да попречи на БСП, има възможността да реализира много по-добър резултат от предишните избори, трикове и номера, които сме гледали много през годините. Левите избиратели получават важен знак, че левицата се обединява. Оттеглянето е избор на всеки", каза той.

Симов добави, че гражданската квота е запазената марка на БСП и се надява тенденцията да се запази.

Румен Петков: Защо САЩ пропускат рушветчиите Борисов и Горанов

Румен Петков: Защо САЩ пропускат рушветчиите Борисов и Горанов

Нямало умисъл в налагането на санкциите точно сега

Председателят на БСП-София Калоян Паргов подчерта, че е много важно заседанието на НС, което трябва да бъде отразено в Изпълнителното бюро. Претенциите на различните региони, места на граждански и коалиционни квоти, трябва да бъде решено по соломоновски, в полза на БСП.

"Всеки има претенции, но трябва широка коалиция", каза той. Паргов даде пример с 25-ти МИР - всички имат желание и написаха дори писмо до Корнелия Нинова да не е второ място, а трето.

По думите на Александър Симов гражданската квота е стимулираща за избирателите и структурите, предвид ниския резултат на предните избори.

Той отбеляза, че са възможни промени в листите - "Имаме водачи, излъчени от гражданските и коалиционни квоти. До вчера късно определяхме свои представители в областните съвети", поясни Александър Симов.

Още три партии се включват в лявата коалиция на БСП

Още три партии се включват в лявата коалиция на БСП

Присъединяват се "Българска пролет", "Движение за социален хуманизъм" и "Съюз на отечеството"

Кирил Добрев от своя страна обяви: "С две ръце съм тук, за да подкрепя ръководството във всички свои действия, в които то води към победа, те не минават без скандали и измислени граждански квоти и скрити фигури, които губят гласувания и влизат в листата по втория начин. Забележете колко членове на НС станаха кандидат-депутати като гражданска квота, надявам се, че този път няма да бъде по този начин и трябва да се успокои топката, защото това са избори, в които е заложено бъдещето на БСП на карта".

"Ако не успеем да направим резултати и се представим по-добре - на БСП е отредено място като задна политическа сила, апропо ние нямаме цел, ние се борим в София от четвърти да станем трети, в страната - втори или за лидерското място. Надявам се днес да получа отговор на тези въпроси", добави Добрев.

Той коментира и по-слабия резултат на ГЕРБ: "Ако се крием зад действията на други политическите субекти - не е нашата партия. Моята партия, на която семейство Добреви са посветили живота си, е партия, която побеждава", допълни Кирил Добрев.

В БСП одобриха листите си за предсрочните избори

В БСП одобриха листите си за предсрочните избори

Решението бе взето с абсолютно мнозинство