Още три партии се присъединиха към голямата лява коалиция, иницирана от лидера на БСП.

Новите участници в голямото обединение са "Съюз на отечеството" с председател Васил Точков, "Българска пролет" с председател Велизар Енчев и "Движение за социален хуманизъм" с председател Александър Радославов.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подписа споразумения с трити партии, чиито представители изказаха удовлетворението на техните членове за консолидацията вляво, започната от столетницата.

БСП се регистрира в ЦИК с амбиция за голямо ляво обединение

БСП се регистрира в ЦИК с амбиция за голямо ляво обединение

Градация за следващия 46-ти парламент

Председателят на партия "Съюз на отечеството" Васил Точков благодари на Нинова за иницирането на широката лява коалиция и усилията й за обединението на левите партии в България.

Припомняме, на 21 май лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че за предсрочните избори на 11 юли ще се регистрира голяма лява коалиция. Мотивът, който посочиха социалистите за това решение, е, че "подходът "всеки за себе си" не дава резултат и наказва".

Ден по-късно БСП подписа предизборно споразумение с АБВ и "Нормална държава". Към коалицията се присъедини и проф. Минчо Христов, представляващ "Движение на непартийните кандидати".

Обявената коалиция от Корнелия Нинова е втората такава за предстоящите предсрочни парламентарни избори за 46-то Народно събрание, след като и патриотичните формации обявиха, че сформират блок - ВМРО, НФСБ и "Воля".

БСП за лявата коалиция: Подходът "всеки за себе си" не дава резултат и наказва

БСП за лявата коалиция: Подходът "всеки за себе си" не дава резултат и наказва

Обединението вляво отговаряло на очакванията на избирателите за реална и съдържателна алтернатива