Депутатите от БСП започнаха втора серия от своята "атака" срещу концесията на летище София. Георги Свиленски е получил писмо от транспортния министър Ивайло Московски с подробности за процедурата за концесия на летище София.

Отново откриват процедура за концесия на летище "София"

Отново откриват процедура за концесия на летище "София"

Летище "София" е един от един от най-големите държавни активи, с изключение на енергийните

Според Свиленски решението се взема на тъмно. Московски му отговорил, че цялата документация ще се види в края на тази седмица или най-късно следващата на сайта на ЕК. Становищата на Световната банка и на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) не било за трети лица.

Затова министърът пита двете институции може ли да разпространи техните становища. "Кой управлява България - правителството, Министерството на транспорта или Световната и Европейска банка", пита социалистът.

В БСП се стягат за отпор на концесията на летище "София"

В БСП се стягат за отпор на концесията на летище "София"

Всичко е построено с парите на българските данъкоплатци

Припомняме, идеята за концесия на летище София бе възобновена веднага след формиране на третия кабинет "Борисов" в началото на месец май Ивайло Московски обяви намеренията на правителството да възобнови процедурата, спряна от служебния кабинет. Месец по-късно Московски посочи септември 2017 г. като срок за възобновяване на процедурата, този път с международен консултант. Летище София е един от един от най-големите държавни активи, с изключение на енергийните. Очакваната сума е 480 млн. лв., която да бъде похарчена за БДЖ.

Кабинетът реши да даде на концесия летище София, БДЖ чака парите
Обновена

Кабинетът реши да даде на концесия летище София, БДЖ чака парите

Очакваният нетен приход за държавата е от 1,2 млрд. лева