Националният съвет на БСП утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. Сред кандидатите са има юристи, инженери, лекари, учители, културни дейци и др.

Калоян Паргов настоява за единение за успех на БСП

Калоян Паргов настоява за единение за успех на БСП

Партията да увеличи кметовете си на 100%, а съветниците с 40-50%

Петима народни представители се включват в кметската надпревара - Бургас - Николай Тишев, Сливен - ген. Кольо Милев; Русе - Пенчо Милков; Перник - Станислав Владимиров, Карнобат - Тодор Байчев. Досегашните успешни кметове на левицата отново получиха подкрепа за следващ мандат.

Това са градоначалникът на Гоце Делчев - Владимир Москов, на Троян - Донка Михайлова, на Кресна -Николай Георгиев, на Павликени - Емануил Манолов, на Асеновград - Емил Караиванов и др. Националното ръководство на социалистите потвърди и кандидатурата на Катя Георгиева за кмет на Ямбол, на Хасково - Коста Стоев и на Стара Загора - проф. Иван Върляков.

Нинова амбицирана да увеличи двойно кметовете си на местните избори

Нинова амбицирана да увеличи двойно кметовете си на местните избори

Съжалява, че няма да има състезание на аргументи и програми

Следващото заседание на Националния съвет, което ще продължи с утвърждаването на кандидат-кметове, ще се състои на 15 септември. Тогава ще се разбере дали левицата официално ще подкрепи Мая Манолова.

Припомняме, че малко по - рано, БСП внесе законопроект за отпадане на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления.