От БСП внасят 7 сигнала в Софийската градска прокуратура за провелите се преди дни частични местни избори. Три от сигналите касаят село Беден.

Това обяви пред журналисти зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред сградата на Съдебната палата в София. Той противопостави сигналите на обвиненията за липса на конкретност.

Добрев отбеляза, че три от сигналите касаят село Беден. Първият от тях е срещу работодател, който упражнява натиск върху служителите си да гласуват за ГЕРБ. Вторият е свързан с това, че изборна секция е отворила 30 минути преди изборния ден. Социалистите искат да знаят кой е отворил училището половин час преди да започнат изборите.

"От БСП искаме да знаем дали досегашния кмет на село Галиче Ценко Чоков е участвал в изборния процес, звънял ли е на хора по време на изборния ден", обясни още зам.-председателят на БСП и добави.

Другите четири сигнала касаят село Галиче и това дали са участвали надписани хора в избирателните списъци.

Припомняме, на балотаж в неделя с преднина от 27 гласа изборите в Галиче бяха спечелени от кандидата на ГЕРБ Страхил Стоянов. Кандидатът на БСП обяви, че ще оспорва изборните резултати. Напрежение и взаимни обвинения за фалшификации и манипулации на вота имаше още на първия тур на изборите за кмет, наложили се, тъй като предишният управник Ценко Чоков се намира в ареста.

Изборите според БСП: Завръщане на ретромутренската държава или Сомалия

Изборите според БСП: Завръщане на ретромутренската държава или Сомалия

Ценко Чоков от затвора управлявал вчерашния вот в Галиче

Добрев атакува зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за думите му, че село Галиче е приключил с модела Ценко Чоков в управлението. Добрев обяви, че е подготвил албум за Цветанов, с който иска да види всъщност "как той приключва".