БСП се регистрира за участие в предстоящия предсрочен вот. Лидерът на червените Корнелия Нинова обяви, че партията е внесла 7000 подписа и тръгва на тези избори със самочувствие за добре свършена работа, обяви тя. Освен това БСП влиза в кампанията с мощна социална програма.

Бяхме фактор на стабилност и диалогичност, изтъкна още Корнелия Нинова. По думите й в предишния кабинет са спрени пипалата на фирмите, които източват държавния ресурс. Имаме решения как да продължим от тук нататък, обяви червеният водач. Четири работещи решения предлага БСП: мораториум върху цената на газа, тока и парното, програма за компенсиране на бизнеса, социална програма и преговори с "Газпром". Това са мерки, които кабинетът Петков наложил през зимата, както припомни Нинова.

Икономиката е стабилна, отчете още тя. Да се помогне на енергийно бедните е най-нужното в момента, според левицата, а също така и категорично да се преговаря с руския доставчик на газ. В същото време да се търси и алтернатива на доставките, според нея.

Няма да правим коалиция с ГЕРБ и ДПС, обяви още Нинова. Левите ще се коалират с всички, които искат да спрат корупцията и изтичането на държавен ресурс.

Надежда Йорданова: На ход са ПП

Надежда Йорданова: На ход са ПП

ДБ чули какво искат хората и се регистрираха в ЦИК

Припомняме, на 18 юли президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на кабинет в състава на 47-ото народно събрание на БСП.

На заседанието на Изпълнителното бюро на БСП от 25 юли бе обсъдено да се действа в два варианта с третия и последен проучвателен мандат, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов за пореден път в изявление през социалните мрежи обяви, че се оттегля от коалицията. Този път мотив му беше запис от разбор на политическата ситуация на ПГ на "Демократична България". От партията после пуснаха и пълния запис.

На следващия ден Националният съвет на БСП реши да внесе в парламента законодателна програма и ако тя бъде одобрена, да предложи състав на кабинета.

На 27 юли, БСП върнаха мандата.

Утре БСП връща мандата
Обновена

Утре БСП връща мандата

Свиленски установи, че ИТН са патерица на ДПС, а Възраждане на ГЕРБ