Преди няколко дни бе съобщено, че около 300 члена на СДС от Пловдив-град и област  се очаква да се присъединят към новата партия на Цветан Цветанов. Част от тях са от бившето ръководство и смятат, че синята партия се е отказала от идеалите си. Не повече от 10 - 15 души са напуснали СДС в Пловдив обаче според председателя на партията Румен Христов, според когото това е "буря в чаша вода".

Румен Христов не очаква такъв процес в цялата страна, напротив: "Ние сме малка формация и сме консолидирани", увери Христов.

Припомняме, вчера се проведе учредителното събрание на "Републиканци за България" на Цветан Цветанов.

Цветанов очаква 300 души от СДС да се влеят в неговия нов проект

Цветанов очаква 300 души от СДС да се влеят в неговия нов проект

Бившият втори в ГЕРБ очаква да спечели колкото управляващата партия

На въпрос дали СДС би участвала в коалиция с ГЕРБ на следващите избори, Румен Христов обясни, че когато двете партии са тръгнали заедно на евроизборите, са подписали рамково споразумение и е постигната договореност, ако този формат се окаже успешен, да се направи опит за пълен цикъл избори заедно.

"Ако постигнем договореност от гледна точка на важните неща за България, сигурно ще бъдем заедно", обясни председателят на СДС. Румен Христов не намира нищо укорително в това да се смята, че СДС дава дясна идентичност на ГЕРБ чрез коалиционното споразумение - обвинение, което дойде от страна на Джема Грозданова, която напусна ГЕРБ и се присъедини към новата формация на Цветан Цветанов.

СДС ръкопляска на идеите на Борисов

СДС ръкопляска на идеите на Борисов

Сегашното СДС очаква подкрепа за промени в Конституцията

По отношение на протестите Христов заяви, че синята партия не участва в тях, защото това би означавало БСП да се върне на власт. "Не може да си позволим да участваме в протест, който би върнал основният политически опонент на СДС отново във властта", каза той. Принципно Румен Христов е убеден, че дори и БСП да се върне на власт, тя ще се провали, както е правила неведнъж досега. Проблемът според него е обаче, че по този начин може да се промени геополитическата ориентация на страната.

СДС иска промени в Конституцията и предлага Велико Народно събрание

СДС иска промени в Конституцията и предлага Велико Народно събрание

Намаляване на данъчната тежест, предлагат още те