Председателят на СДС Румен Христов е сериозно обезпокоен от заявките, които дават видни представители на БСП и на "площадната коалиция" на протестите.

Като мотив за безпокойството си Христов открои изказвания, идващи от БСП, партия "Възраждане", Румен Петков, Татяна Дончева, Мая Манолова и от президента Румен Радев за това да бъде преразгледано членството на България в НАТО, членството на България в ЕС и да се започнат действия за отмяна санкциите, наложени от ЕС на Русия.

ЕС удължи санкциите срещу Русия с 6 месеца

ЕС удължи санкциите срещу Русия с 6 месеца

Решението е прието от Съвета с писмена процедура

Всичко това заплашва геополитическата ориентация на страната, предупреди Румен Христов на кръгла маса "Българските дясно-центристки партии преди предстоящите избори", организирана от СДС.

Той очаква по време на изборите напролет да има блоково гласуване в дясно и блоково гласуване в ляво. Трябва да бъде консолидиран десният вот, защото България има нужда от дясно и проатлантическо управление, настояха от СДС. Водим преговори с ГЕРБ, а коалицията, която биха направили, е на идейна основа, подчерта Христов.

За СДС търсенето на идеологическа основа и база за сътрудничество е изключително важно. Румен Христов не даде оценка на така наречената "градска десница", която не изпрати представители на събитието на СДС, но по думите му, те вече били в колаборация с БСП.

Проф. Коларова: Нинова е ляв популист

Проф. Коларова: Нинова е ляв популист

Партията на Слави Трифонов отначало

Нямаме никакво намерение да връщаме БСП на власт, категоричен бе лидерът на "сините".

СДС иска двукамарен парламент и непряк избор на президент

СДС иска двукамарен парламент и непряк избор на президент

Това са част от предложенията им за промяна на Конституцията