"С действията си Цветанов заличава своя принос в политиката. Твърденията му по мой адрес трябва да бъдат подкрепени с факти. Нека покаже тези списъци на ДПС, по които са уволнявани министри, да видим каква е кадровата политика на ГЕРБ. Когато си втори човек в една партия, и в последствие се окаже, че в нея е имало толкова нередни неща, това те поставя в неудобна ситуация ".

Това заяви пред Нова телевизия политическият анализатор Георги Харизанов.

Думите на Харизанов са в отговор на обвиненията на Цветан Цветанов, че политическият анализатор е участвал в заговор срещу бившия втори в ГЕРБ. Преди седмица Цветанов заяви, че излизането му от партията било плод на сценарий, а обвинението беше преди учредяването на партията "Републиканци за България".

"През 2011 г., когато станах част от борда на "Напоителни системи", имаше над 75 преписки за кражби и посегателства. По това време Цветанов беше вътрешен министър. Малко след това през един мой колега започна силен натиск за заплащане на несъществуващи задължения на дружеството към частна фирма. Натискът дойде от компания, която претендираше с листа от тетрадка, че е докарала резервни части. Колегата ми се оплака от натиска, обявих на фирмата, че няма да им бъдат платени тези средства. Малко след това с мен се свърза уреждач, който бе част от системата на МВР. Той ми каза, че като се видим на четири очи, ще се разберем. Подадох сигнал до инспектора на Министерството на земеделието Александър Михайлов", каза Харизанов.

Половин час след този сигнал заедно с инспектора на земеделското министерство са отишли в ГДБОП. Там Харизанов бил подал сигнал, че срещу него имало корупционен натиск и разрешил телефонът му да се подслушва, увери Харизанов без да споменава за нарязаните и продадени за скрап километри тръби от водопровод, които можеха да бъдат резервна напоителна система.

Припомняме, бившият шеф на "Напоителни системи" Стайко Ганчев и ексчленовете не борда на директорите Георги Харизонов и Радослав Чеглайски бяха обвинени за това, че през 2011 година са сключили две неизгодни сделки за общо 2000 тона скрап. По-късно бяха оправдани.

Харизанов коментира и изказванията за него, които направи председателят на парламента Цвета Караянчева. По думите й от известно време Цветанов е голям поддръжник на президента.

"Когато човек заема високи политически постове, не трябва да се притеснява от това какво говори. Свободата на словото важи за всички. Всеки има право да избира начина си на изразяване. На нейно място не бих използвал подобни аргументи. Стилът на Караянчева е експресивен", допълни Харизанов.