Служебният кабинет представи двама областни управители - от Пловдив и Благоевград.

Николай Шушков, областен управител на Благоевград, обясни, че на 27 юни ще бъдат проведени частични избори за кмет на общината. "Осигурена е добра организация, България цяла нази ще гледа, нямаме право на грешка, в понеделник е проведена среща с всички кандидати за кметове в общината и представители на политически партии, дадохме старта на лоялна предизборна кампания без личностни нападки".

Шушков добави, че има пълна координация с правителството, няма да има натиск пред избирателите и ще са безкомпромисни пред всеки, който използва своето служебно положение да влияе върху избора на гражданите.

Машинното гласуване ще бъде тествано и в Благоевград

Машинното гласуване ще бъде тествано и в Благоевград

Осигуряват 150 машини за частичните местни избори

Ангел Стоев, областен на Пловдив, уточни, че това е областта с над 600 000 избиратели, проведена е среща с две РИК в пълен състав. "Това е важен знак за отстояване принципите на демокрацията, проведена е среща с кметовете на всички общини от Пловдивска област, ще има срещи със секретарите на общините, които извършват най-големия обем работа, проведена е среща с 23-те полицейски началници в областта, което е много важно, за да се организира необходимият ред. Държавните ведомства и фирми са провели среща, за да няма проблеми по инфраструктурата по време на изборите и да се окаже, че държавните фирми не могат да бъдат място за политическа агитация, декларира още Стоев.

Припомняме, на 14 април Върховният административен съд отстрани досегашния кмет на Благоевград Румен Томов зарази това, че той не е спазил законовите разпореждания да заличи в едномесечен срок в Търговския регистър фирмата си, както и да уведоми за това председателите на Общинския съвет и на Общинската избирателна комисия.

Това наложи да бъдат насрочени частични местни избори в града. Томов обаче обяви, че ще се кандидатира при нови избори, защото "няма как да подведе избирателите".

Отстраненият Румен Томов се кандидатира пак за кмет на Благоевград

Отстраненият Румен Томов се кандидатира пак за кмет на Благоевград

Едно ЕТ се прехвърля много трудно, защото срокът не е императивен, смята Румен Томов