"БСП винаги е била готова за предсрочни избори затова внася и вот на недоверие към правителството." Това коментира пред журналисти преди заседанието на Националния съвет на партията Филип Попов, секретар на парламентарната група на "БСП за България."

Очаква се на днешния пленум БСП да вземе мерки и за подобряване на организационното състояние на партията като се започне от партийните организации, областни съвети и национален съвет, както и добрата комуникация с външни за партията организации.
"БСП и в момента е в добра позиция, но предстои да видим", коментира Попов.

Следващият полезен ход на БСП са предсрочните избори, уверен Гергов

Следващият полезен ход на БСП са предсрочните избори, уверен Гергов

Гергов се примирява - разклащането на лидера на БСП не е в полза на партията

Димитър Дъбов от своя страна посочи, че днес следва да се вземат мерки, които да направят партията боеспособна, за да може да се пребори за първата позиция на следващите избори, когато и да са те.

"С това, което поне онзи ден се предложи, не виждам да се предлагат сериозни мерки, които да изкарат БСП на първа позиция в страната", констатира още Дъбов. Той посочи, че вотът на недоверие е една мярка на опозицията, с която се опитва да покаже, че съществува.

"Предсрочни избори дали ще има или няма да има това много зависи от управляващите какво правят те, така че желанието за предсрочни избори си остава желание, а дали такива ще има, ще стане ясно в бъдеще време", посочи Дъбов.

Ламбо призовава Нинова да подкрепи промените в Конституцията
Обновена

Ламбо призовава Нинова да подкрепи промените в Конституцията

Предсрочни избори ще има. "Акцията тръгна и ще върви докрай", увери Данаилов

На въпрос дали  БСП свали Димитър Главчев или той сам го направи или пък Бойко Борисов го е направил, Дъбов коментира, че е комплексен въпросът. "От всичко по малко". Според него,  когато една партия е в опозиция няма много действия.
"Вие си спомняте, че и ГЕРБ правеха същото преди две години. Тези действия могат да се приемат за нормални, както и не бива да се отрече бързата реактивност на другата страна", посочи още Дъбов.

За Нинова оставката на Главчев е правилно решение

За Нинова оставката на Главчев е правилно решение

Искаме да възстановим принципите на правовата държава, уверяват от БСП