"В този момент всяко едно разклащане на лидера не е в полза на БСП." Това коментира Георги Гергов преди началото на пленума на партията.

Гергов заяви, че въпреки, че може и да има претенции към Нинова, в момента са в такава позиция, в която трябва да си изиграят правилно ходовете.

Червените предприемат мерки, за да направят БСП боеспособна

Червените предприемат мерки, за да направят БСП боеспособна

За предстоящите предсрочни парламентарни избори, когато и да са те

Очаква се днес Националният съвет на партията да разгледа доклад на Янаки Стоилов във връзка с готвените от ГЕРБ конституционни промени, регламентиращи отпадане на давността на престъпленията, свързани с масовата приватизация.

Гергов бе категоричен, че БСП няма да подкрепи нищо на ГЕРБ. Той не скри, че очаква изненади на пленума при обсъждането на готвените промени в Конституцията и изтъкна, че с приемането им "става въпрос за това кой ще държи бухалката".
"Ние загубихме изборите и трябва да направим ясна равносметка и това трябва да се случи днес, на този пленум, по отношение на организационните въпроси, къде бъркаме, какво правим и какво трябва да направим", коментира Гергов.

Ламбо призовава Нинова да подкрепи промените в Конституцията
Обновена

Ламбо призовава Нинова да подкрепи промените в Конституцията

Предсрочни избори ще има. "Акцията тръгна и ще върви докрай", увери Данаилов

"Конституционните промени са нещо скрито. Аз не съм наясно точно какво ще се поиска да се промени в Конституцията", каза още той и изтъкна, че става въпрос за политики и за придърпване чергата към себе си.
"Въпросът е, че ние изпуснахме питомното и гоним дивото. Питомното е да бяхме победили на изборите", каза още той.

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие
Обновена

Нинова освобождава народа от веригите на ГЕРБ с вот на недоверие

Опозицията не може да бъде опитомена, отсече лидерът на БСП

Според Гергов има зададена обстановка и избори трябва да има рано на пролет. "БСП е в момент, в който трябва да си даде равносметка за това, което се случва. БСП е 125 годишна партия. Ние в никакъв случай не трябва да си пишем историята на коляно. Тази партия със 125-годишна история не е писала така историята си. Някои неща, които се случват на бързи обороти, са непремислени", констатира още Гергов. Той бе категоричен, че следващият полезен ход на БСП е да предизвика предсрочни парламентарни избори.

Гергов беше категоричен и че не може БСП да направи 2 млн. гласа за президента и в следващия момент да загуби един милион гласа.
"Ние просто създадохме ситуация, в която хората в последните десет дена не ни повярваха. Грешката си е при нас. Но тази грешка ние не я коментираме на тези пленуми. Грешката е какво направихме в последните десет дена, за да загубим изборите", посочи Гергов.

За Гергов БСП са аут, а не алтернатива

За Гергов БСП са аут, а не алтернатива

Обвинява Нинова за загубата на изборите и предвижда интересни неща през есента

По думите му проблемите му с Корнелия Нинова са започнали от този момент, в който започнал да говори, че трябва БСП да даде анализ защо са загубили изборите.
"В този момент аз станах неудобен. Такъв съм онакъв съм. Да аз съм лесен враг, аз съм лесен опонент, защото съм успял човек, защото имам бизнес. Не забравяйте, че аз бях един от най-близките хора до Корнелия и в следващия момент - такъв голям сблъсък при положение, че месец и половина преди това си дадох оставката. Ние направихме генерална грешка ние загубихме изборите. Хората имаха доверие в нас и разколебаните хора ние трябва да ги върнем", каза още Гергов.

Не сме се разцепили, увери лидерът на БСП

Не сме се разцепили, увери лидерът на БСП

Днес опровергахме всички твърдения, че не сме алтернатива на ГЕРБ