"Корнелия Нинова трябва да подкрепи промените в Конституцията на ГЕРБ." Промените предвиждат отпадане на давността за престъпленията, свързани с масовата приватизация. Тази теза изказа Стефан Данаилов, заместник-председател на БСП. Той посочи в лично качество, че подкрепя въпросните промени.

Следващият полезен ход на БСП са предсрочните избори, уверен Гергов

Следващият полезен ход на БСП са предсрочните избори, уверен Гергов

Гергов се примирява - разклащането на лидера на БСП не е в полза на партията

"Аз съм за промени в Конституцията, макар че ми е интересна дискусията какви са плюсовете и минусите, но съм сигурен в едно - Корнелия Нинова трябва да ги подкрепи задължително. Защото акцията е срещу нея, не го ли усещате? Аз ще пледирам сега Корнелия Нинова да има право да гласува "за", ако съветът реши, че не трябва да го подкрепи. Но аз съм също "за" и нищо чудно да си туря пръстчето и аз", коментира Данаилов.

"Трябва да се разбере цялата тази работа. При това може да има някаква уловка. Онзи ден слушах премиера, той твърди, че това ще се отнася повече за администраторите, които са подписвали сделките, а не толкова за тези, които са вече собственици", каза още Данаилов.

Червените предприемат мерки, за да направят БСП боеспособна

Червените предприемат мерки, за да направят БСП боеспособна

За предстоящите предсрочни парламентарни избори, когато и да са те

На въпрос за оставката на Главчев, Данаилов бе лаконичен: "Умен човек, какво направи? Сега не знам дали някой го подтикна да направи тази глупост, но това си беше пълна глупост".

По думите му, новата председателка на парламента Цвета Караянчева е "остра булка".

"Цвета Караянчева е доста остра булка, ама не знам доколко ще успее да въздържа себе си" - коментира заместник-председателят на "БСП за България"

Стефан Данаилов бе категоричен, че представата му за председател на Народното събрание е съвсем друга. "Не коментирам госпожата. Спомнете си академик Сендов. Особено в това председателство си представих, че трябва да бъде личност, която първо по-обаятелна, която представя, защото това е представителна длъжност." - коментира още Данаилов.

Затова според него Менда Стоянова би била по-подходящ избор.

"Аз бях за Менда Стоянова. Аз много я харесвам тази жена. Тя е благородна, умна. Разбрах, че и е предлагано, но тя се е отказала и може би е права".

На въпрос за вота на недоверие, Данаилов уточни, че той ще бъде внесен, след като се приеме бюджетът. 
Заместник-председателят на БСП бе категоричен, че обществото все още не е узряло за предсрочни избори, но целта на вота не били само предсрочните избори, а да се поговори въобще на къде отиваме.

Данаилов оцени като абсолютен успех на БСП оставката на Главчев. Относно оставката на Иво Христов, Данаилов обясни: "Той е достатъчно еродиран и сериозен човек, извини се."

Борисов пита БСП събарят ли държавата

Борисов пита БСП събарят ли държавата

По неофициална информация на председателския съвет премиерът е заявил, че може да жертва Главчев

На въпрос за упреците на ГЕРБ, че БСП клатят държавата преди и по време на европредседателството, Данаилов коментира: "Е какво ѝ клатим, какво ще и разклатим. Те са толкова сигурни в себе си, какво да ги клатим. Нали чу какво говорят - те са железни. Но въпросът е, че не може да има спокойствие, акцията тръгна и ще върви докрай", заяви Данаилов.

Вие, другари, имате ли идея, пита Стефан Данаилов

Вие, другари, имате ли идея, пита Стефан Данаилов

Дали не сме пропуснали възмъжаването на младите, вторачени в сигурното си кадрово статукво, водени от максимата, че "изпитаното в боя поколение" по-малко греши?...