Нови влакове и мотриси иска премиерът Бойко Борисов.

По най-бързия начин да обновим железницата, разпореди той на транспортния министър Росен Желязков. Това става възможно след окончателното решение на ВАС за концесията на летище София.

По думите на Желязков това дава възможност за подписване на договор. Борисов настоя за зрителите министърът да обясни с кого сключваме договор, а именно операторът на летището в Мюнхен. "Мюнхен? Това е летището в Бавария?", престорено наивно попита премиерът заради критиките, че българското летище ще бъде предадено на Анадола. Мюнхен е столицата на Бавария, нали, този Мюнхен?, попита още той. Мисля, че намерихме балансираната оферта, сподели министър Росен Желязков. Компанията, която ще получи родното летище, по думите му е изключително сериозна. До средата на юли вероятно ще се подпише договор. Очаква се и първият транш.

БДЖ избра кой да достави новите локомотиви

БДЖ избра кой да достави новите локомотиви

Намален е и срокът на доставката на първия локомотив до 10 месеца

Веднага нови влакове и мотриси, поиска премиерът Бойко Борисов. Стига, като се затопли времето, да се палят на по 50 години локомотиви, едвам вървят, недоволен е той. По думите му железницата трябва да се обнови, за да ползват хората най-доброто.

Ново, бързо, удобно, чисто пътуване с БДЖ иска премиерът, както и климатик и интернет във влака.

Иначе властта подготвя закон за жестомимичния превод - поне веднъж на ден в телевизиите трябва да има такъв.

БДЖ купува 40 нови вагона с климатик и безжичен интернет

БДЖ купува 40 нови вагона с климатик и безжичен интернет

Мащабна програма за модернизация…