Министър-председателят и правителството помагат на общините. Това заяви по време на брифинг в Министерски съвет кметът на община Сопот Деян Дойнов след среща с премира Бойко Борисов. Причината за изявлението на настоящия кмет на Сопот са твърденията на БСП, че ГЕРБ се опитват да купят кметове предизборно. Дойнов, който стана кмет като независим кандидат, но бе подкрепен от БСП. Деян Дойнов бе даден на прокуратурата от страна на ГЕРБ.

ГЕРБ сигнализира прокуратурата за "Дойновгейт" - БСП отговаря с депутатска афера
Обновена

ГЕРБ сигнализира прокуратурата за "Дойновгейт" - БСП отговаря с депутатска афера

Смутен е Антон Тодоров от груби нарушения в Сопот

"Тук съм като личност, като човек, като мъж, който си държи на думата, за да благодаря. Никой нито ме е подкупвал, нито е търсил форми да ме подкупва", заяви той. Дойнов посочи и че благодарение на сътрудничесвото и възобновения диалог задълженията на Сопот са сведени от 13 млн. лв. на под 1,5 млн. лв.

"В БСП има доста интелигентни хора, но подходиха непочтенно към мен", допълни още Деян Дойнов.

Той припомни и че преди три години, когато е станал кмет, общината е била в изключително тежко състояние. За това той обвини бившия кмет на общината Веселин Мирчев, който е "извършил куп безумия в последните 12 години".

Кирил Добрев нарече гущера на ГЕРБ варан

Кирил Добрев нарече гущера на ГЕРБ варан

Той обяснява за хора от ГЕРБ, които се занимават с разпространение на наркотици и трафик на хора

Дойнов благодари за адекватната и навременна подкрепа от министър-председателя и правителството и припомни, че в началото на мандата е отпуснат безлихвен заем, благодарение на който е преодоляна финансовата криза.

Към настоящия момент община Сопот е с оптимизиран бюджет и задълженията са сведени до минимум", заяви Дойнов и обясни, че са правени и корекции по различни европейски проекти по новия Закон за бюджета, с което е използвана възможността за 80% опрощаване на заема.

243 млн. лв. са дадени за 132 общини, а половината взели шест общини

243 млн. лв. са дадени за 132 общини, а половината взели шест общини

Донка Михайлова заяви ще настоява за спешно заседание на НСОРБ

"Искам да изразя своята благодарност към премиера Бойко Борисов и към цялото правителство. Нека да се спрат тези манипулации и спекулации в публичното пространство, че едва ли не, не се помага на общините. Напротив, тъй като съм пряко засегнат от това нещо, затова съм дошъл тук, за да изразя своята подкрепа. Напротив - помага се на общините. Тези безчинства, които ги е вършел моя предшественик, са вършени изцяло с помощта на стари правителства на БСП. Нищо лично към никой. Определено министър-председателя и цялото правителство помагат на общините", коментира още кметът на Сопот.