Кабинетът ще бъде мъдър в решенията си и ще се назначават нови хора там, където има истинска необходимост. Може да се открие истинска необходимост от нови хора на много места след управлението на служебния премиер Гълъб Донев. Tова заяви депутатът от ПП/ДБ Даниел Лорер пред БиТиВи.

По думите му за президента Румен Радев властта е привлекателна и той с мъка се разделил с нея. Лорер е радостен, че ротационният премиер Николай Денков разпоредил одит на предишната служебна власт с аргумент да се задълбочи дълбочината на чистката, която служебният кабинет провел в администрацията. Няма нищо чудно нов кабинет, който влиза на власт, да бъде сигурен, че приходите на държавата ще бъдат събрани по най-добрия начин, обясни Даниел Лорер.

За ПП/ДБ Румен Спецов, който бе върнат начело на НАП, е доказан човек и специалист в кабинета на Кирил Петков и четворната коалиция.

Атанасова дава кредит на време, но не и на доверие към ПП/ДБ

Атанасова дава кредит на време, но не и на доверие към ПП/ДБ

Според нея коалиция между ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН не е по-добрият вариант

Лорер не знае как напредва кабинетът по темата за назначаването на зам.-министрите, но увери, че ПП/ДБ няма договорка с формацията на Бойко Борисов в това отношение. Това, което безпокои депутата от ПП/ДБ, е, че ГЕРБ дават заявка, че не носят отговорност за ротационния кабинет.

Лорер се надява президентът Румен Радев да намали емоциите в тона си, за да може редовното правителство да работи спокойно.

За непрекъснатите пререкания между ПП/ДБ и "Възраждане" за избора на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси, Лорер коментира, че Пеевски е спорна фигура и за групата ПП/ДБ било недопустимо да го подкрепят за член на ресорната парламентарна комисия. Изисква се огромна политическа смелост да направиш правителство с подкрепата на ГЕРБ и конституционна реформа, подкрепена от ДПС, посочи той.

Кирил Петков търси сметка на хората на Костадинов защо заглушават Божанков

Кирил Петков търси сметка на хората на Костадинов защо заглушават Божанков

Защо "Възраждане" не гласуваха при избирането на Пеевски, пита още Петков?

Лорер уточни, че ПП/ДБ не са търсили БСП за конституционно мнозинство с аргумент, че социалистите единият ден казвали едно, а друг ден - друго. За момента е ключово, че "Възраждане" се оказа пълен фейк - напълно фалшива, разкритикува Лорер позицията на формацията на Костадин Костадинов.

"За ДПС е важно Пеевски да бъде реабилитиран и да бъде част от процеса за промени в Конституцията. Това, което е важно - законът да работи за всички, и е ясно какви жертви трябва да дадем всички", каза Даниел Лорер. Народното събрание не е мястото, което да реабилитира някого, било то и депутата от ДПС Делян Пеевски. А ПП/ДБ и ДПС вече са във връзка не само по темата правосъдна реформа, а по всички други теми - енергетика, икономика и др. Христо Иванов няма ексклузивност върху взаимоотношенията и връзките на парламентарните групи в Народното събрание, коментира Лорер.

Той е оптимист, че ще има очистване на българската политическа система, в повече от една партия в България.

Делян Пеевски чака проекта за промени в Конституцията на ПП/ДБ

Делян Пеевски чака проекта за промени в Конституцията на ПП/ДБ

А ДСП си има свой и то отдавна