Единствено кредит на време бих дала на правителството Денков-Габриел, но не и кредит на доверие. Особено на хора (хората от ПП/ДБ- бел. ред), които са злоупотребявали и с моето, и с доверието на други.

Това заяви председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова пред бТВ. Тя обясни защо вчера в НС е гласувала "за" ротационния кабинет Денков-Габриел, въпреки нейното нежелание.

"Аз гласувах за редовно правителство, защото това сме обещали на българските граждани". Гласувах и заради Мария Габриел, която знам, че ще вложи решимост и знания, убедена е Атанасова.

Тя коментира и действието на единствения депутат от ГЕРБ, гласувал против редовното правителство. "Сега Делян Добрев у мнозина от нашите избиратели е положителният герой, който си изрази мнението", смята Атанасова.

Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един "против" от ГЕРБ

Кабинетът Денков/Габриел мина със 130 гласа и един "против" от ГЕРБ

Има кабинет от 49-то НС, под ръководството на „скромния човек“ Николай Денков

Според нея обаче все пак коалицията между първите две политически сили е по-добра от другия вариант за такава- коалиция между ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН.

С ПП/ДБ имаме теми, които са приоритети- Конституционна реформа, съдебна реформа, Шенген, Еврозона. Ще има теми, по които няма да имаме разбирателство, обективна е Атанасова.

По думите й е очевидно, че благодарение на ГЕРБ има правителство и ще има съдебна реформа. До момента обаче кабинетът Денков-Габриел все още нямал изработена управленска програма, уточни Атанасова с очакването това да се случи до седмица.

Новият кабинет Денков-Габриел се зае ударно с редовния бюджет

Новият кабинет Денков-Габриел се зае ударно с редовния бюджет

Никой няма да ни даде 100 дни толеранс, заяви премиерът

Десислава Атанасова коментира и темата с поисканите имунитети на Борисов и Петков от прокуратурата.

"Имунитетът на Кирил Петков - изведнъж в прокуратурата получиха просветление, че е нарушил конституцията. Когато твърдяхме, че нарушител става министър или министър-председател, прокуратурата не обърна внимание, а президентът беше заявил, че ако има други министри като Кирил и Асен, България ще е рай", изтъкна Атанасова.

Все пак според нея е нелогично след две години прокуратурата "да върши действия, които е пропуснала" и се превръща в "политическа бухалка".

По отношение на имунитета на лидера на ГЕРБ, председателят на партията с раздразнение преповтори позицията му и попита реторично колко време Борисов е бил без имунитет? 

Прокуратурата иска още един депутатски имунитет
Обновена

Прокуратурата иска още един депутатски имунитет

По първоначална информация става дума за Даниел Александров от ГЕРБ