Управляващата коалиция вече е разклатена, тя се пука по шевовете, а това се отразява на всичко в държавата. Toва заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред bTV.

Покрай избора на нов управител на БНБ блокираха работата на парламента, комисии не се събират, блокират си кворума, открои Митов.

Той посочи, че големият проблем на коалицията е, че вярва в собствената пропаганда. Дойдоха с революционен патос, "напушили" се като министъра на културата, в едно опиянено състояние, повтаряйки едни и същи глупости, изтъкна Митов.

Митов не знае кой е изпратил заплашителен СМС на депутата от ИТН и кандидат за гуверньор на БНБ Любомир Каримански, но самият факт, че това се е случило е изключително притеснителен.

Казусът с БНБ до такава степен бил политизиран, че предизвикал европейски отзвук. Новият управител на БНБ трябва да има авторитет и да не е политически ангажиран.

По казуса за Северна Македония, ИТН заявили, че премиерът Кирил Петков уверил председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, че ще бъде пусната РСМ да преговаря с членство за ЕС през юни, обясни Митов.

Кой казва истината в случая? Премиерът или Тошко Йорданов, запита вторият в ГЕРБ, който не знае на кого вече да вярва. Всички сигнали вървят в посока, че премиерът задкулисно поема ангажимент. Понеже е българин отскоро, премиерът не разбира казусът с РСМ и няма представа, доколко този казус е дълбоко впит в познанията на всеки един българи, подчерта Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ разкритикува и работата на МВР - престъпността и показните убийства започнали да надигат глава.

По отношение на взаимоотношенията с Русия и обявяването на руския посланик Елеонора Митрофанова за персона нон грата, Митов заяви, че едно обявяване на руския посланик на персона нон грата не значи скъсване на дипломатическите отношения с Русия, а означава "пратете друг посланик".

Той допълни, че по-добро от правителството на ГЕРБ не се е случвало. Настоящето правителство не се справя с нищо, каза още Митов.