Гласуването против проектокабинета Габровски не е поражение за герб, а поражение за държавата. Направихме всички усилия за съставяне на кабинет, направихме компромиси, защото си даваме сметка в каква криза се намираме. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

По думите му издигането на Габровски е било жест към хората, които не са гласували за ГЕРБ. В една демокрация, трябва да мислим за народа, поясни народният представител.

Според него ПП, ДБ и БСП тласкат страната към нови избори. Нямаше истински аргументи срещу кандидатурата на Габровски. Единственото, което се изтъкна е, че кандидатурата му не бе подкрепено, само защото е издигнат с нашия мандат, допълни Митов.

Кабинетът на Николай Габровски не мина

Кабинетът на Николай Габровски не мина

Гласуваха 238 депутати, 125 "против"

Партиите, които провалиха шанса да има редовно правителство ще платят политическата цена за това, категоричен бе той. В този парламент коалиционен кабинет няма как да се получи. Останалите партии не желаят да водят разговори. Това е престъпно инфантилно упорство.

ПП се обявиха за опозиция, а сега дават заявка да предложат правителство на малцинството. Това е безумие. Те постоянно поставят неизпълними условия, посочи той.

По отношение на твърденията на ПП че Борисов и Радев са се срещали, той заяви, че това не отговаря на истината. По думите му бившият премиер и президента са политически опоненти. ПП се опитват да залепят ГЕРБ за човека, който водеше протестите срещу Борисов, добави Митов.

Депутатът коментира и темата за втория и третия мандат. Според него няма яснота дали ПП ще върнат веднага мандата или ще предложат правителство. По думите му не се знае на коя политическа сила ще бъде връчен третия мандат, но подчерта, че не вижда работещ вариант в този парламент.