Когато трябва да се решава важен проблем ние знаем, че нашите съюзници не звънят на правителството, а на (Бойко) Борисов, за да реши проблема със Северна Македония например. Ние знаем, че името Бойко Борисов отваря врати в момент, в който трябва да се решава някакъв важен проблем, каза в студиото на Би Ти Ви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов

Опозицията в един момент се оказва по-важна за нашите съюзници и партньори, отколкото правителството, защото не им вярват. Според него Асен Василев, говорейки за обаждания от чужди посолства не повишавал това доверие.

По думите му хората, които са се обаждали на Борисов, за да реши сложния проблем със Северна Македония са всички европейски лидери, "които се ангажираха с проблема Северна Македония - на Франция, на Европейската комисия". Той обаче не отговори на конкретен въпрос на водещия, дали френският президент Еманюел Макрон се е обаждал на Бойко Борисов, нито посочи имена на други лидери, които са разговаряли с лидера на ГЕРБ.

"В момента преминаваме през тежък период и през конституционна процедура, която трябва да бъде извървяна. Смятаме този парламент за изчерпан. Трябва да отидем на избори, за да стане ясно каква е тежестта на всяка една от партиите, каква е легитимността и оттам нататък да се върви към стабилност", добави Митов.

Всеки вот щял да свали кабинета, уверен Даниел Митов

Всеки вот щял да свали кабинета, уверен Даниел Митов

ГЕРБ и "Възраждане" са две отделни вселени

По думите му руската пропаганда и интереси имат своите привърженици у нас, но според него това не са ГЕРБ и така той отхвърли намеците за руско влияние в ГЕРБ и даде за пример отново ситуацията със Северна Македония, като уточни, че Русия е против европейската интеграция на тази страна и това по никакъв начин не съвпада с позицията на ГЕРБ.

Даниел Митов засегна и въпроса със снимките от спалнята на Бойко Борисов, правейки уговорка, че той не е говорител на прокуратурата и не може да каже защо снимките са коментирани от чужд евродепутат. Той обаче заяви, че каквото и да се каже за тези снимки, винаги ще има хора, които имат интерес да говорят за тях и че преди прокуратурата е била обвинявана в мълчание и бездействие, а след като се оказало, че е проведено разследване, на същите хора не им харесва резултатът.

Йончева: Нито ЕП, нито българската прокуратура твърдят, че снимките с кюлчетата са  фалшиви

Йончева: Нито ЕП, нито българската прокуратура твърдят, че снимките с кюлчетата са фалшиви

По думите ѝ, ГЕРБ и ЕНП се забъркват в скандал и използват двете институции