"Както е казал поетът - да строшим зъба на клеветата за магистрала "Струма". С тези думи членът на ГЕРБ и лидер на младежите Георг Георгиев коментира на брифинг в централата на партията резултатите от проверката на МРРБ за трагичната отсечка на магистралата, представени от служебния регионален министър Виолета Комитова.

"Използва се инцидентът с автобуса за много тежка политическа спекулация и това трябва да бъде прекратено", отсече Георг Георгиев.

Николай Алгафари категорично заяви, че не искат случаят да се политизира, но са принудени да отговорят на поредните манипулации.

Той запита защо проверката на МРРБ е в АПИ и ДНСК и дали не се опитва да се прикрие нещо. По думите му "били внушения" също, че скоростта от 90 км/час на 120 км/час била увеличена по време на управлението на ГЕРБ.

Участъци от АМ "Струма" - недопустимо стръмни и не по стандарт

Участъци от АМ "Струма" - недопустимо стръмни и не по стандарт

Проблемът бил още в проектирането на магистралата

"Не, скоростта била увеличена от "жената с цикламените костюмчета Десислава Терзиева, която управлявала по времето на Пламен Орешарски."

Най-сериозният проблем по казуса обаче била лошата маркировка. След две удължавания на ръководствата и краен срок за приключване на дейностите до октомври тази година дори и този срок не е спазен. Разполагаме с документи от цялата кореспонденция, водена от "Автомагистрали" и нейните контрагенти - фирмите, които отговаряли за боята и машините, искали обещаните 50 000 лв. за работа, парите не са преведени, маркировка не е положена. "Знаехте ли, г-жо Комитова, за тези писма и срещи, или нарочно ги скрихте на брифинга вчера?", пита Талев.

Според Георг Георгиев партия ГЕРБ е станала обект на непрестанни атаки за строящи се участъци и за незапочнато строителство. В тази връзка партията на Бойко Борисов дава посочената кореспонденция между Виолета Комитова и фирмите за маркировка на "Струма" на прокуратурата.

Експерт: Не може само пътищата да са отговорни за трагедията на АМ "Струма"

Експерт: Не може само пътищата да са отговорни за трагедията на АМ "Струма"

Убеден е в качественото изпълнение на строителните дейности