"Демократична България" има желание да води разговори за съставяне на кабинет, но окончателно решение ще вземе, след като е ясен премиерът от страна на ПП. Това стана ясно от думите в кулоарите на парламента на Христо Иванов.

За неговата формация третият мандат ще се разглежда като продължение на първия и той ще бъде общ мандат. Окончателно решение ще дойде и след като има подкрепа за управленската програма. Оставаме на линия за разговори, каза той.

За ДБ изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ е разумен. Основният проблем е в отношенията между ПП и ИТН, коментира Иванов. Мандатоносителят трябвало да намери начин да ги спогоди, по думите му. Проблем за ДБ е, че мандатът е в БСП. Затова е важно мандатът да е антикризисен и общ. Няма да се приеме ако левите използват мандата за политически цели. Участието на ДБ в разговори нищо не означавало, стана ясно от коментара му.

Той призова левицата за максимална неутралност. Няма проблем, според Христо Иванов, Асен Василев да е премиерът. Ако има здрав разум и умереност можем да поемем отговорност за страната, изтъкна той.

Експедитивен разговор на Асен Василев с БСП

Експедитивен разговор на Асен Василев с БСП

Започнаха преговорите за кабинет с третия мандат