Ако БСП спечелят местните избори догодина и завладеят столицата, няма да се промени нищо съществено в града, защото те са клонинг на ГЕРБ. БСП не са истинска опозиция.

Това каза Димитър Делчев, председател на ПП "Движение България на гражданите" на дискусия, посветена на проблемите на столицата и мерките за тяхното решение.

ДБГ стяга редиците за местните избори

ДБГ стяга редиците за местните избори

Найден Зеленогорски: Монополът на ГЕРБ трябва да се премахне

Шефът на ДБГ изтъкна, че с днешната дискусия цели да се съчетае полезното с приятното, а именно подготовката на партията за местните избори през 2019 г. По думите му, който успее да спечели София, ще спечели и България. От ДБГ настояват и за истинска и реална промяна в страната.

Делчев припомни, че подготовката за местните избори в страната вече е започнала, с което по думите му сериозно се мисли и се работи за разрешаването на проблемите в България.

"ДБГ ще направи всичко възможно да не позволи налагането на феодален модел на управление в местната власт, защото проблемите се увеличават", заяви Делчев.

Борисов носи главната вина за фалита на МВР, убеден шефът на ДБГ

Борисов носи главната вина за фалита на МВР, убеден шефът на ДБГ

Пълна неспособност на полицията да извършва основни свои функции

Той очерта проблемите на столицата с редица квартали, които стоят без канализация, с мръсен въздух и презастрояване, което води част от кварталите в София да са една бетонена гора. Делчев изрази съжаление, че всичко е резултат от липсата на дългосрочна политика в държавата и дългосрочна визия за столицата.

Делчев разкритикува управлението на ГЕРБ изтъквайки, че то е едно непрозрачно управление, изпълнено с корупция. "Ако ГЕРБ отново спечелят местните избори, няма как да очакваме нещо ново от това правителство", категоричен бе той.

Според него решенията, които трябва да се вземат за проблемите в столицата са, че в София трябва да се въведе истински и интегриран градски транспорт, да се подменят източниците на енергия с екологично чисти, да се почистят тротоарите и улиците от автомобили, които отдавна не са в движение.

С по-чист въздух тази зима се хвали Столична община

С по-чист въздух тази зима се хвали Столична община

Резултат от комплексните мерки, които общината заедно с гражданите предприема за подобряване на качеството

Делчев призова да се въведе електронна платформа, с която да се покаже как всъщност се харчат парите на столичани. Той изрази надежда, че един ден София може да е първият град, който да възлага обществени поръчки чрез електронна платформа.

"ДБГ би могъло да се справи с проблемите и да постигне една трайна промяна в столицата, като обедини сили с други демократични хора, които искат промяна. Една от най-важните задачи, които стоят пред нас, е да се промени герберския модел на управление, който да бъде заменен с демократичен", предложи Делчев.

Подходът на ДБГ трябва да се основава на принципа на децентрализация, с която да се разработят различни критерий за кандидатите за общински съветници. Много е важно и по какъв начин ще се подреди листата на ДБГ.

"Спускането на кандидати отгоре, не води до добър резултат. Когато те не са излъчени от структурите, показва, че води до лоши последствия", посочи Делчев и добави, че когато човек се готви за местни избори, той се готви за национални избори.

Снимка 365762

Източник: ДБГ