Председателят на ДПС Делян Пеевски отрече да използва мутренски подходи в партията и да заплашва хора. Брифингът му дойде в отговор на изказването по-рано на другия председател на партията Джевдет Чакъров.

Изгонените обвинявали него и приближените му в собствените си грехове.

Това е на тяхната съвест, тормозът, който е в момента, сподели Делян Пеевски пред журналистите в Партийния дом.

Чакъров звънял и натискал всички, по думите му. Определени хора искат да разрушат ДПС, категоричен бе Пеевски. Не мога да повярвам на това, което прави почетният председател, сподели народният представител и официално председател на ПГ на ДПС.

Пеевски поясни, че винаги е бил за обединение, а който дели партията "си е за негова сметка".

Аз с никого не водя войни, други хора в момента водят войни, изтъкна той.

На въпроса на News.bg дерeбей ли е Ахмед Доган, Пеевски не отговори еднозначно: "Вижте, ако обичате, попитайте го него какъв е. Това са си въпроси към него. Аз ви казах, това което се случва в момента, не способства никого. ДПС трябваше да бъде Обединено, ние не го цепим с колегите."

Изключените днес, по думите му, на практика се самоизключили. Те се направили собствена фракция, по думите му.

Ново начало, скоро ще ме разберете, закани се Пеевски.

Пеевски отговори на Доган: Не съм предател! "Един телефон" отгоре няма да ме заличи

Пеевски отговори на Доган: Не съм предател! "Един телефон" отгоре няма да ме заличи

Двамата с Ахмед Доган се познаваме прекалено добре и двамата знаем каква е истината

Припомняме, че Ахмед Доган пре ноември миналата година се завърна изненадващо в оперативното управление на партията временно до избирането на нов председател, след "изненадващата", по собствените думи на Доган, оставка на предишния председател Мустафа Карадайъ. Именно тогава обаче Ахмед Доган определи Делян Пеевски за "феномен в българската политика" с неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения. Също така от най-обругавания се бил превърнал в значим партньор за всички парламентарни групи. Така и не станаха ясни точните причини и мотиви Мустафа Карадайъ да подаде оставка.

Когато Делян Пеевски се очерта като един единствен номиниран от структурите за председател на ДПС именно Ахмед Доган предложи режим на двама председатели, които бяха и избрани.

Рамадан Аталай: Има разрив между Пеевски и Доган

Рамадан Аталай: Има разрив между Пеевски и Доган

Ахмед Доган разпоредил ДПС да не подкрепя правителството на ГЕРБ

Разделението в ДПС стана явно при гласуването на правителството на Росен Желязков от ГЕРБ с първия мандат в 50-то Народно събрание. Делян Пеевски настояваше за подкрепа и съставяне на правителство, а депутатите около Джевдет Чакъров последваха препоръката на Ахмед Доган да не се подкрепя правителство без ясен мандат, проведени преговори и подписано коалиционно споразумение.