Има всички шансове правителството да изкара цял мандат. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в кулоарите на Партийния дом в първия работен ден на парламента за 2024 г.

"Нека да мине ротацията. Тя е много важен момент и след това ще го видим как ще бъде нататък, но за момента всичко е стабилно", подчерта още Пеевски. Припомняме, че само в последния един месец Пеевски два пъти нападна през медиите кабинета и то остро - единият път директно министър-председателя акад. Денков, а само преди няколко дни и военния министър Тодор Тагарев.

Пеевски отбеляза, че тази тема за ротацията ще бъде предмет на разговори между ГЕРБ, ПП и ДБ, като уточни, че засега става дума за един вицепремиер. "Дали ще има друг, питайте тях. Ние в това няма да участваме. Молбата ми е да няма вече коментари дали ДПС ще влиза в управлението или няма да влиза. Ние ясно сме казали, че в изпълнителна власт няма да участваме - нито на ниво министри, нито на ниво заместник-министри", категоричен бе Пеевски.

Денков няма да прави компромиси с ДПС

Денков няма да прави компромиси с ДПС

Премиерът размаха пръст и срещу президента Румен Радев

Той обясни в отговор на въпрос на News.bg, че очаква да види какво ще кажат премиерът акад. Николай Денков и вицепремирът и външен министър Мария Габриел за работата на министрите и тогава да се вземе решение колко и кои министри да бъдат сменени.

Пеевски уточни още, че всъщност не е искал оставката на военния министър Тодор Тагарев. Припомняме, че през уикенда Пеевски призова Тагарев да "понесе отговорност" и да постъпи като мъж за това, че шефовете на парламентарни групи не бяха поканени да участват във водосвета за Богоявление.

"Държа той да се извини на парламента. Не е сериозно една невинна жена да понесе тази отговорност, защото над нея има още няколко лица, които са го одобрили, а както и самият министър сподели и се извини, е минало и през него", каза Пеевски.

МО установи, че за поканите за водосвета е използвало стар списък
Обновена

МО установи, че за поканите за водосвета е използвало стар списък

Експерт в министерството подал оставка заради грешката

ДПС ще подкрепят кандидатурите за нови членове на Конституционния съд.

Запитан за писмото на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, Пеевски заяви, че ДПС ще има ново начало, като партията се връща при хората, защото на определени места връзката е загубена. ДПС започва интензивни срещи с хората по места, за да може да се върне формацията там, откъдето е тръгнала.